NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinde 7 Haziran seçimleri sonrasında tam belirsizlik hakim.
40 Yıla yakındır Nevşehir’den milletvekili çıkaramayan, Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci üçlüsü ile bu şanssızlığını yenmek için seçimde gayret sarf eden Cumhuriyet Halk Partisinde gözler önümüzdeki günlerde yapılacak olan il ve ilçe kongrelerine çevrildi.

Nevşehir’deki basın ve yayın organlarından yapılan eleştirilere kulaklarını tıkayan, kamuoyuna hiçbir açıklama yapamayan Cumhuriyet Halk Partisinde mevcut il yönetiminin tam kadro olarak yeniden göreve talip olması beklenmiyor. Zira İl Başkanı Kamil Gülmez’in yeniden bu göreve talip olmayacağı belirtiliyor.

Eski il başkanı Mehmet Değirmenci’nin ise yaşanan ön seçim sürecinden sonra yeniden il başkanlığına sıcak baktığı bildiriliyor. Bu durumda partinin il başkanlığına kimin aday olacağı sorusu da gündemde.

Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan belirsizlikler sadece il başkanlığına kimin ya da kimlerin aday olup olmayacağı konusu ile sınırlı değil. Keza Merkez ilçe başkanlığı görevinde milletvekili adaylarından Bülent Tekiner’i desteklediği bilinen Semasi Yücel’in yeniden bu göreve aday olup olmayacağı da belirsizliklerden biri. Tekiner’in 2011 seçimlerindeki Partinin oyunu bile alamamış olması karşısında haliyle başarısız sayılacak olan bir merkez ilçe yönetimi ve başkanının hangi gerekçe ile yeniden bu göreve talip olabileceği de merak konusu.