Gülşehir Kapadokya Kartal Hotel İstanbul ve Ankara'dan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlarına ev sahipliği yaptı.

 16 Ağustos 2014'de düzenlenecek Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma ve Kültür Şenlikleri törenleri öncesi yapılacak programları değerlendirmek amacı ve istişare yapmak üzere Kapadokya bölgesine gelen İstanbul ve Ankara illerine bağlı CHP ilçe belediye başkanları, Kapadokya Kartal Otel’de konakladılar.

 Bir gün süren programında Hacıbektaş ilçesini ziyaret eden ve Belediye Başkanı Alirıza Selmanpakoğlu evsahipliğinde Hacıbektaş ilçesinde toplantıya katılan belediye başkanlarını Kapadokya Kartal Otel’de bir gece konakladıktan sonra ilçeden ayrıldılar.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Seçimler Sorumlusu Veli Ağbaba'nın başkanlığında düzenlene toplantıya İstanbul Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ankara ilinden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı.

 

 Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yoğun programı nedeniyle katılamadığı ancak yardımcısı Gülcemal Fidan ile temsil edildiği toplantıda Hacıbektaş Veli Anma etkinliklerinde ortaklaşa yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

 Kapadokya Kartal Hotel'den Kapadokya Havaalnına kadar misafir belediye başkanlarına otobüs tahsis eden Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy konuk belediye başkanlarını otel lobisinde ziyaret etti. Beraberinde Belediye Meclis Üyesi Erol Gümüşsoy ile birlikte Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemel Fidan ile bir araya gelen Arısoy, Gülşehir'in sosyal, kültürel yaşamı ve tarihi hakkında Fidan'a bilgi verdi.

 Gülşehir'i çok beğendiğini belirten Gülcemal Fidan, nüfusun çok az olduğunu ancak Kapadokya Kartal Hotel'in ilçeye önemli katkı sağladığına şahit olduğunu kaydetti. Bölgenin spor yapmaya uygun çok sade bir havaya sahip olduğunu dile getiren Fidan İstanbul'a döndüğünde Avrupa liglerinde oynayan ünlü bir takımı bölgede antrenman yapması için çalışma başlatacağını söyledi. Böyle bir organizasyonun yapılmasının hem Kapadokya Kartal Hotel'in hem de Gülşehir ilçesinin ufkunun açılacağını belirten Fidan, Kartal Belediyesi olarak Gülşehir ilçesine gereken tüm yardımları yapacaklarını söyledi. Kartal Belediyesi bünyesinde peyzaj ve dış mimari teknik bir ekip oluşturarak Gülşehir'e göndereceklerini kaydeden Fidan, diğer desteklerle beraber ilçenin şekillenmesine katkı yapacaklarını söyledi. 

 

 Vahdi Arısoy, Erol Gümüşsoy ve Hotel Genel Müdürü Talip Çokyılmaz tarafından Hotel'den uğurlanan konuk belediye başkanları Kapadokya Havalimanından İstanbul'a hareket etiler.

 

Haber: Dilaver CAN