CHP'den Nevşehir 1.Sıra Milletvekili Adayı gösterilen Fahri Ertik, 1 Kasım Erken Genel seçimleri ve Adaylığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ertik, yaptığı açıklamasında şu ifadelerde bulundu...

Değerli arkadaşlarım geçen hafta beni CHP genel merkezinden arayarak Nevşehir'den aday olmamı bunun bir görev olduğunu ve benden fedakarlık istediklerini söylediler. Pazartesi günü yine arayarak gerekli evrakları yetiştirmemi de söylediler. Ben aday değildim ancak görev verilnce bundan kaçamazdım. Şimdi Nevşehirdeyim hemşehrilerim ve partili arkadaşlarım sevinç içindeler. Nevşehir'de iyi sonuç alacağız. Tüm partililerimizle sağ duyulu hemşehrilerimizinde desteğiyle başaracağımıza inanıyorum. Bu hepimizin bir onur mücadelesidir. Karşı karşıya olduğumuz bu beladan ülkemizin kurtulması zorunludur. Herkesin desteğine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim Allah yardımcımız olsun.


Karayalçın İddiasını Yalanladı!

Öte yandan Kendisi hakkında yapılan haberleride değerlendiren CHP Nevşehir 1.Sıra Milletvekili Adayı Fahri Ertik; Bugün Nevşehir yerel basının da benimle ilgili "Nevşehir'e Karayalçın eliyle Fahri Ertik bombası" değerlendirmesi yapıldı.

Şahsıma ait bomba iddiasıyla ilgili yorum yapamam ancak benim aday yapılmamda Sayın Karayalçının hiç bir ilgisi yoktur. Hatta Sayın Karayalçının haberi bile hala yoktur. Çünkü öyle olsaydı beni arar ve hayırlı olsun derdi. Benim aday olmamdaki temel faktör Genel Merkezi'mizin Nevşehir'de başarılı bir sonuç elde etmek için yaptığı araştırma sonucudur. Zaten
 takdir edersinizki ben genel merkezimizinde tanıdığı bildiği bir siyasetçiyim. Ben bu görevi isteyerek ve başarılı olacağımıza inanarak önce CHP li arkadaşlarıma sonra sağ duyulu her zaman sevgi dolu olduğum tüm hemşehrilerime güvenerek kabul ettim. Tüm CHP örgütleri ve üyeleri bu kararı oy birliği ile desteklemişlerdir. Hepsine teşekkür ederim. Bir bütün olarak onurlu bir mücadele yürüteceğiz.