2015 yılında yapılacak seçimleri hayati önemde gören CHP'nin, aday belirleme stratejisini de teşkilatlar üzerine kuracağı belirtiliyor. Parti kulislerinde adayları belirlerken parti teşkilatlarının ön planda tutulacağı konuşulurken 81 ilin tamamı olmasa bile en azından 50'ye yakın ilde ön seçim ve eğilim yoklaması yapacağı dile getiriliyor. Özellikle parti içinde muhalif olarak bilinen isimlerin aday gösterilmeyerek tasfiye edileceği de dile getiriliyor. CHP'nin 2011 seçimlerinde olduğu gibi Afyon, Amasya, Artvin, Aydın, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kırklareli ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın ilde ön seçim ve eğilim yoklaması ile milletvekili adaylarının belirlenmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önseçimle ilgili soruya milletvekili adaylarının yüzde 85'inin önseçimle belirleneceğini belirterek, şu yanıtı verdi:
"Belediye başkanları adayları belirlenmesinde eğilim yoklaması, ön seçim yapan siyasi parti yok. Miletvekili seçimlerinde 27'nin üzerinde ilde eğilim yoklaması yaptık. Belediye başkanını seçerken sandığı çarşının ortasına koyduk bazı illerde. Tüzüğümüzü değiştirerek CHP'nin demokrasi açılımını büyük ölçüde gerçekleştirdik. Genel başkan seçimi dahil. Demokrasiyi özümsediğimize inanıyorum. Bu ülkeye çok partili hayatı getiren parti olarak demokrasiyi daha güzelleştirmeliyiz, derinleştirmeliyiz. Biz önseçim yapmak için tüzüğümüzü değiştirdik. İzmir'de de ön seçim olacak. Bunu da delgelerle değil üyelerle yapacağız. Üyeler milletvekillerinin yüzde 85'ini belirleyecek. Ayrıca ilk defa internet üzerinden de üyelik hizmetini getirdik. CHP dışında hangi partide demokrasi var. Biz belediye başkanı adaylarımız belirlerken ön secçim ve eğilim yoklaması yapan başka parti yok.”