1 Kasım Erken Genel seçimler için siyasi partilerin Aday adaylık belirleme sürecinde AK Parti'de işlem tamam. CHP ve MHP'de ise tam manasıyla bir sessizlik hakim .

1 Kasım 2015 Erken Genel seçimler öncesinde şüphesiz en hareketli saatler AK Parti'de yaşanıyor.


AK PARTİ'DE SÜREÇ HIZLI İŞLİYOR

AK Parti'de rekor başvuruyla Erken Genel seçim heyecanı iyiden iyiye kendisini gösterirken 1 Kasım Erken seçimler için resmi başvurular tamamlandı. AK Parti'den 43 kişi Nevşehir Milletvekilliği için resmi başvurularını tamamlayarak aday adayı oldu. AK Parti Aday adaylarında şimdi tüm gözler 18 Eylül'de açıklanacak listeye odaklandı.

CHP ve MHP sessizlik hakim !

CHP ve CHP kanadında söz yerinde ise  şuana kadar yaprak kımıldamıyor. 1 Kasım Erken seçimler öncesi aday adaylık başvuruları için artık son günlere girdiğimiz şu günlerde ne parti teşkilatlarından nede aday adaylarından tek 
bir kelime açıklama yok.

CHP'de Gözler Tekiner'de ...

CHP Nevşehir'de 38 yıldır Milletvekili Çıkaramıyor. CHP Nevşehir'den en son, 1977 yılındaki seçimlerde Yaşar Kemal Yüksekli ile milletvekili çıkartmayı başarmıştı.Bu tarihten sonra, CHP katıldığı seçimlerde Nevşehir'den milletvekili çıkartmayı başaramazken, sağ partilerin Nevşehir'deki üstünlüğü de artarak devam etti.

Sol partiler içerisinde Nevşehir'den son milletvekili çıkaran parti ise Sosyal Demokrat Halkçı Parti oldu. Cemal Seymen, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den aday olarak katıldığı 1987 seçimlerinde, TBMM'ye girerek Nevşehir'i temsil etmişti.

CHP'de en son kan değişikliği ile büyük gayret ve çaba sarfederek özverili çalışmalalrını sürdüren CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Görmez 7 Haziran'da partisini toparlamış gözüktü. Şimdi 1 Kasım 2015 Erken seçimleriyle büyük bir sınav verecek olan İl Başkanı Görmez ve parti teşkilatı Erken Seçimlerde CHP'yi zirveye taşıayacak halkın sevgi ve saygınlığını kazanmış isimler üzerinde istişareler ettiği ve Cuma Yorgancı ile Fahri Ertik'in olmayacağı 1 Kasım Seçimleri öncesinde Çıtayı dahada yükseltmek için kolları sıvamış gözüküyor. Şuan CHP'de Bülent Tekiner Garanti gözüküyor. Diğer sürpriz isismleri ise kamuoyuda partililerde merakla bekliyor.

Nevşehir'de MHP'nin VAROL'u Var ...!


Erken seçimler öncesi sessizliğini koruyan bir diğer siyasi partide şüphesiz MHP...

Aday adaylık resmi müracaatını Ankara da MHP Genel Merkezine yapan Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol'dan sonra Hafta başında 1 Kasım 2015 Erken Genel seçimler için Aday adaylığı konusunda ilk kararını www.fibhaber.com a açıklayan İş Adamı Sait Yüksel, 6 Eylül 2015 Pazar günü aday adaylık başvurusunda bulunacağını ifade etmişti.

7 Haziran'da MHP'den 3.Sıra için aday gösterilen Mustafa Uğur'un ise aday adayı olmayacağı belirtildi.

13 Yıl aradan sonra ilk kez Meclise Mehmet Varol ile Milletvekili çıkartma şansı yakalayan MHP'de, durumu tek garanti olarak 
Varol gösteriliyor. MHP'de sürecin bu kadar kısa ve oldukça az olmasına rağmen hiçbir hareketlilik yaşanmaması ise Bazı kesimlerce; 1 Kasım Erken seçimlerinde de MHP zaten 1'e razı ,2. Milletvekili konusunda da bir beklentisi yok şeklinde yorumlanıyor.

Aday adaylığı konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağı belirtilen MHP'de tek sıkıntı seçim çalışmalarını yürütmek için gereken maddi kaynak sıkıntısı... Zira partiye gönül veren ve görev alan belli isimlerle özveriyle yürütülen ve götürülen çalışmalar önümüzdeki 1 Kasım Erken seçimler öncesinde parti teşkilatını kara kara düşündürüyor.


Özellikle MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı'nın 7 Haziran Genel seçim sürecinde Allah Partime tek bir haram lokma bulaştırmasın diyerek sadece kıt ve kısıtlı kaynaklarla çalışmalarını yürüttüğü bilinen MHP'nin bu defa 1 Kasım Erken seçim sürecinde Parti Genel merkezinden de destek gelmeyeceği için nasıl bir seçim çalışması yürüteceği ise tam manasıyla muamma değerlendiriliyor.

En çok Bu konuda zorlanarak kafa yoran MHP Teşkilatında şimdilerde sessiz ve derinden bir çalışma yürütülüyor.

MHP adaylardan başvuru ücreti almayacak

MHP'den 26. Dönem Milletvekili Aday Adaylıkları için başvurular 1 Eylül tarihi itibariyle Genel Merkeze yapılabilecek, MHP'de aday adaylık başvuru süreci 6 Eylül'de sona erecek. Nevşehir'de MHP'den Milletvekilliği için ilk etapta Av. Fazlı Koç'un ismi geçiyor. Sahir Solmaz'ın ise başka bir şehirden aday adayı olabileceği belirtiliyor.