Cumhurbaşkanımız Gül’ün İsveç Ziyaretinde, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Zal Uppsala Kalesi'nde Refakat Etti

 

Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Zal,  devlet ziyareti için İsveç’e giden Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve beraberindekilere Uppsala Kalesi’nde refakat etti.

 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere İsveç’te bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, ziyaretlerinin son günü İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia ile Uppsala Kalesi'nde bir araya geldi.  Sayın Cumhurbaşkanımız Gül ve eşi Uppsala Kalesi’ne geçerek Uppsala Üniversitesinin kütüphanesinde bulunan ve ziyaret dolayısıyla kalede sergilenen, Osmanlı dönemine ait kitap ve el yazmalarını inceledi.

 

Görev nedeniyle İsveç’te bulunan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Zal, İsveç ziyareti kapsamında Uppsala Üniversitesini de ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte İsveç Kralı Carl XVI Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia’ya kalede sergilenen Osmanlı dönemine ait kitap ve el yazmaları hakkında bilgi verdi.

 

İlgili Habere;  http://www.tccb.gov.tr/haberler/170/85373/cumhurbaskani-gul-ve-bayan-gul-uppsala-kalesini-ziyaret-etti.html adresinden ulaşabilirsiniz