Balak, “Neden aday oldum?”

Ak Parti Gülşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıklayan Ümit Balak, belediye başkanlığına neden talip olduğunu FİB Haber.Com İnternet gazetemize açıkladı.

Gülşehir Belediye Başkanlığına Neden Aday Adayı oldum?

Her seçim yeni bir heyecan, yeni projelerin konuşulduğu bir süreçtir. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimlerde ilçemizin sorunlarına hâkim, vatandaşın gönlüne hitap edecek, çözüme odaklı ekip ve güçlü bir kadro ile çalışacak yeni bir belediye yönetimine ihtiyaç kaçınılmaz görülüyor. Çünkü Gülşehir’ın acil çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır.

Allah kısmet ederse Bu sorunların bir parçası değil çözümün birer parçası olacağız.Aynı zamanda 2000 altında kalarak Gülşehir ilçemize meclis kararıyla mahalle olarak bağlanan Tuzköy ve Karacaşar beldelerimizin sorunlarınıda yakından biliyor olmamızda bu konuda büyük önem arz ediyor.

 

Sayın Balak Gülşehir ile ilgili ne gibi projeleriniz var?

Bunlar, kentsel alt yapı sorunları belediyeden beklenen hizmetlerin asgarisidir. Belediyenin Temel görevleridir. Günümüzde yerel yönetimler, bunların ötesinde sosyal ve ekonomik sorunlara da çözüm arayan, daha fazla iş alanı yaratmak, daha fazla refah üretmek için uğraş içinde olmalıdırlar. Bizimde bu amaçla ilçemizin özgün ürünlerinin değerlendirilmesi adına istihdam ve üretim odaklı tarımsal sanayi yatırımlarını özendirecek altyapıyı hazırlayıp tanıtım ve reklam atağı ile marka değeri yüksek yatırımcıları ilçemize çekmek ana hedefimiz.

Gülşehir eşsiz doğası ile Turizm açısından büyük avantajlar sağlamasına rağmen bu potansiyelini gereği gibi kullanamamaktadır. Bunun için yaratıcı, stratejik planlar yaparak, yatırımcıyı ve ziyaretçileri cezp edecek politikalar oluşturmalıyız.

Hayatı biçimlendiren en önemli unsur eğitimdir. Eğitim kurumlarımızı, eğitimin kalitesini ve verimliliği arttıracak adımları atmak en önemli görevimiz olmalı. Örneğin, iki yıllık Gülşehir ilçemizde ki Yüksek Okulda okuyan şuan hala hazırda 900 öğrencilerimizin barınma sorunlarını acilen çözümleyerek sosyal alanların tahsis edilmesi ilçe merkezli öğrencilerimizin  de ilgisini çekerek, ilçemizi her yönden hareketlendirir. Üniversiteler kente sadece eğitim hizmeti vermezler. Öğretim elemanları, personel, binlerce öğrencinin; barınma ve beslenme harcamaları ve sosyal aktiviteleri ekonomiye canlılık kazandırır.

 

Tuzköy de iki dönem belediye başkanlığı görevinde kaynakları olmayan kasabama yapmış olduğumuz başarılı hizmetler sonrası tecrübe birikim ve enerjimizi  işi bilen bir Belediyecilik anlayışıyla 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri için gerek Tuzköy kasabam ve özellikle Gülşehir ilçemizde vatandaşlarımızın büyük teveccühleriyle Belediye Başkanlığına talip oldum.

 

Ölüm dışında Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıyle her şeyin çözüme ulaşabileceği gerçeğiyle Gülşehir ilçemizin bu güçlü iktidar nimetlerinden istifade etmesi için…

Sahil şeridimizi düzenlemek,Kapadokya turizminden ilçemizi yararlandırmak,

·         İçerisinden geçen Türkiye nin en büyük ırmağı Kızılırmağın tertemiz olması için…

  • Gülşehir Çarşımızı cazibe merkezi haline getirmek için…
  • Gençliğin gücünü, dinanizmini ve cesaretini kullanmak için…
  • Aile yaşam merkezleri ve rekreasyon alanları inşaa etmek için…

 

·         İktidarın gücünü, İlçemize yatırım olarak yansıtmak için…

·         Hayallerimizdeki Gülşehir’i inşaa etmek için aday oldum.

 

"Hizmet Esaslı AK Parti oylarını artıracağız ..."

Değişen Büyüyen ve Gelişen Gülşehir i inşa ederek 2023 vizyon Gülşehir hedeflerine taşımak adına  halkımız önümüzdeki yerel seçimlere değişim ve yenilenme için seçimi fırsat bilip tercihlerini değişimden yana yapmaları gerekiyor. Bu çerçevede ilçemizin temel sorunlarını çözmede projeler üretmede insanı merkeze alan yerel yönetimler alanında bir ekol ve okul olma özelliği ile öne çıkan AK Parti Belediyecilik anlayışı ile mümkündür.

Bu inanç ve şevkle yola çıktık. İki dönemdir bayrağını büyük bir gurur ve onurla taşıdığımız AK Partimiz ile yürüdüğümüz bu kutsal yolda halkımızdan gördüğümüz büyük destek, ilgi ve teveccühü karşısında AK Partiden Gülşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için karar verdim. Severek ve onurla bu görevi taşıyacağıma inanıyorum” Parti teşkilatım bu onurlu göreve bizleri layık görür ve Gülşehirli halkımızın teveccüh gösterdiklerinde parti oyumuzu ilçemiz Gülşehir de artıracağımıza inanıyor Gülşehir  merkezi ,Abuşağı, Ovaören, Gümüşkent,K aracaşar ve Tuzköy ü ile 24 saat emirlerine hazır amade olacağımızı bildiriyoruz. ” Allah utandırmasın Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.Bu vesile ile FİB Haber Merkezine bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum dedi.