Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hafta sonu tatilini geçirmek ve AK Parti İl Teşkilatı'nın düzenlediği halkla buluşma toplantısına katılmak üzere geldiği Nevşehir'den ayrıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hafta sonu tatilini geçirmek ve Ak Parti İl Teşkilatı'nın düzenlediği halkla buluşma toplantısına katılmak üzere geldiği Nevşehir'den ayrıldı. Bakan Davutoğlu'nun Şırnak'tan gelen şehit haberleri üzerine programını iptal ettiği ve Ankara'ya döndüğü öğrenildi.

 

Hafta sonu tatilini geçirmek üzere eşi Sare Davutoğlu ve çocukları ile birlikte Kapadokya bölgesine gelen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde alındığı Kapadokya bölgesinde önce balon turu yaptı, ardından Güvercinlik Vadisi ve Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezerek rehberlerden bilgi aldı. Bakan Davutoğlu, merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Güvercinlik Vadisi gezisi sırasında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristler tarafından güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı öğrenmesinin ardından programını yarıda keserek Ankara'ya dönme kararı aldı.

 

Vadideki gezisini sonlandırarak Uçhisar beldesinde konakladığı otele dönen Davutoğlu'nun korumaları basın mensuplarının görüntü alınmasına izin vermezken, halk buluşması için kent merkezinin çeşitli yerlerine asılan billboard ve afişler de kaldırıldı