DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DİPLOMATLARINDAN   KONSOLOS VAHİT ÖZDEMİR AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN  GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ.

Vahit ÖZDEMİR,  Ankara'da gazetecilere  yaptığı açıklamada,

''Dünya lideri , Kadim Dostum Muhterem Reisicumhurumuz  Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli önderliğinde ve  Başbakanımız Davutoğlu Ahmet Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline  geleceğine yürekten inanıyorum.

Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi  Aziz Milletimin ve memleketim Nevşehir'in  hizmetine sunabilmek amacıyla   fahri  kurucusu olduğum AK Parti'den Nevşehir Milletvekili  Aday Adaylığı için görevimden istifa  ediyorum.

Kadirbilir ve sağ duyulu Nevşehirli Hemşehrilerimin  2002, 2007 ve 2011  milletvekili seçimlerinde olduğu gibi 2015 seçimlerinde de AK  Parti'ye teveccühlerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum.

7  Haziran 2015 Pazar günü saat: 21.00'de Aziz Milletimiz  seçim sonuçlarının AK Parti'nin lehine en az 380-400 milletvekiliyle TBMM''de temsil edileceğine şahit olacaktır.

Ve Muhterem Cumhurbaşkanımız 2015 yılında  Türkiye'nin 1 nci Başkanı olarak göreve başlayacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ALLAH'ın izniyle 2023 yılına kadar Aziz Milletimize hizmet edecektir.''

Vahit ÖZDEMİR, 1973-75 yıllarında merkezi  Fransa'nın Lyon şehrinde bulunan ''Fransa  Türk Öğrenci Birliği''nin kurucu  Başkanlığını yaptı.

ÖZDEMİR Türkiye'nin Brüksel, Urumiye, Nürnberg (2 defa), Varşova, Tiflis,Kiev, Houston (2 defa) ve Melburn'deki dış temsilciliklerinde  Katip, Ataşe,  Konsolos ve Geçici Maslahatgüzar (Büyükelçi Vekili) olarak  görev yaptı.

Ayrıca Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma,Haberleşm ve Denizcilik Bakanlığında ''Danışman''lık görevlerinde bulundu.
Babası Gazi Derviş ÖZDEMİR'den intikal eden kırmızı şeritli  ''İSTİKLAL MADALYASI'' hamilidir.

Evli ve iki çocuk babası olan ÖZDEMİR, Fransızca, İngilizce,Almanca, Farsça, Azerice  ve Rusça dillerini biliyor.