Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Devlet Hastanesine ek bina yapımı konusunun kısa bir zaman içerisinde çözüme kavuşacağını dile getirdi.

Daha önce hastanede koğuş sistemi bulunduğu için doluluk oranlarının şimdikine nazaran daha yüksek olarak görülebilmesine karşın oda sistemine geçişle birlikte bu oranın biraz daha az görülebildiğine işaret eden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, yüzde 83 – 85 doluluk oranını yakalayan devlet hastanesine ek bina yapımı konusunda herhangi bir sorunun bulunmadığını sözlerine ekledi.

100 yatak kapasiteli yeni bir ek binanın yapımı ile birlikte Nevşehir Devlet Hastanesinin önümüzdeki 20 yıllık ihtiyacının karşılanabileceğini dile getiren Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, “Burada sağlıkta devrim konusuna atıfta bulunmamız gerekiyor. Daha önceden hastanemizde koğuş sistemi vardı ve doluluk oranları yüksek görünüyordu. Şimdi ise hastanemizde oda sistemine geçildi. Üç kişilik ya da tek kişilik odalarda bulunuyor şu an hastanemizde. Onun için doluluk oranları biraz daha az görünebiliyor. Şu an bildiğim kadarıyla doluluk oranları yüzde 83-85 ler dolayında. Sağlık bakanlığının tüm ülkemiz devlet hastaneleri için uygun gördüğü ve ek bir bina için gerekli gördüğü oran yüzde 80 ve üzeri doluluk oranının yakalanması. İl sağlık müdürümüz bu konuyla ilgili gerekli dosyayı sundu. Bizde Sağlık Bakanlığımızın müsteşarı ile bu konuyu bizzat görüştük. Önümüzdeki günlerde bu konunun çözüme kavuşacağını düşünüyorum. 100 yataklı ek bir bina ile birlikte Nevşehir’de devlet hastanesi önümüzdeki 20 yıllık bir ihtiyacını karşılamış olacak” dedi.

 

Haber:Ali Çamur