Başbakan Erdoğan Somali'yi bırak Soma'ya bak diyenleri Ak Parti İl Başkanları Toplantısında sert eleştirdi. İşte konuşmasından satır başları: 

Yıllardır hor görülen vatandaşlarımız bizi çok iyi anladıkları ve bizi buraya taşıdıkları için buradayız. Biz Somayı da Somaliyi de yüreğimizde hissedecek insanlarız. Biz ecdadımızın izinde yürümeye devam ederiz. 

Gezi olayları öncesinde 'Zulüm 1453'de başladı' yazan zihniyet bizi anlayamaz. Kömürle, madenle, madenciyle ilgisi olmayan zihniyet bizi anlayamaz. Onlar Soma'yla kömürle, madenle 14 Mayıs'da tanıştılar biz ise zaten onlardan biriyiz. En zor işlerde ölümle burun buruna çalışan biziz. Kömür ocaklarındaki kardeşlerimizle yemek yiyen biziz. Bunlar kendilerine gelen yalan bilgilerle Ak PArti iktidarını yıkmaya çalışsınlar. Oturma eylemi yapıyorlar. Sizin hayatınız oturmakla geçti. 

Yabancı ülkelerin teknolojileri getireceğiz gerekirse. Olayın olduğu ertesi günü Putin'le görüştük o da destek vermeye hazır olduğunu söylemişti. Biz belki 2 3 ay bu ocakları kapalı tutup çalışmaları tamamlayacağız. Dün gelenkardeşlerimize de önlemleri aldıktan sonra başlayacaksınız dedik. 

Bugün eğer Türkiye'ye 36 milyon turist geliyorsa Osmanlı'nın eserlerine geliyorlar kusura bakmayın. Bizim şehit madencileremize müstehak onlara diyen köşe yazarlarının insanlıktan nasibi olabilir mi soruyorum? Onlar da ne insanlık var ne vicdan var. Patronu da aynı. Diğer kadın yazarı da Niyazi diyor. Hani insan hakları dernekleri, başka yerlerde hemen ayağa kalkıyorsunuz burada kalkıp niye yüzlerine tükürmüyorsunuz? Bu iş o kadar ucuz değil. Bu şehitlerin aileleri dava açmalılar bunlara. Bu hakareti yapanlara haddini bildirmesi lazım. Biri çıkmış Soma'ya yardım etmeyin diyor. Sen kimsin ya, rahat rahat üflüyorsun kurulu tezgahından. Binali Yıldırım Bey evleri ziyaret ederken duygularını anlattı, biz adım at dedik. Süratle o kardeşlerimize insanca yaşayabilecekleri yerler tahsis edeceğiz, elimizden geleni yapmak zorundayız. Onlara sahip çıkmak zorundayız. 

memleket.com.tr