Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın sözlerinin hedefinde özellikle CHP ve HDP vardı. Muhalefetin Diyanet'le ilgili açıklamalarını sert dille eleştiren Erdoğan, "Bunlarda her yol var. Bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladı." ifadesini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı Kenan Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor" sözlerini de ağır bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu ben Kur'an'la büyüdüm. Kur'an ile yaşıyorum. Sen onu kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an'ın nerede olduğu malum" diye konuştu.

ERDOĞAN'I AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE BAKANLAR KARŞILADI

HDP'li belediyelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamama kararı nedeniyle AK Parti'li genel başkan yardımcıları ve bakanlar Siirt'e çıkarma yaptı. Karşılamada il protokolünün yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nureddin Nebati, AK Parti genel Başkan yardımcısı Yasin Aktay, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer aldı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Siirt her zaman bize gönlünü açtı. Siirtlilere teşekkür ediyorum. Eniştenize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.

Açılışını yaptığımız projelere katkı sağlayan tüm hayırseverlerimizi kutluyorum. Orman Su İşleri Bakanlığımız dört ayrı projesini tamamladı.

Az önce milli eğitim bakanımız, milli eğitimle ilgili olanları ifade etti. Ben tekrar ifade edeceğim. Toplam 33 trilyon yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarının bir kısmı ayrıca hayırseverlerimizin desteğiyle inşa edildi. Hepsini tebrik ediyorum.

Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var.

"SİİRT SİYASİ HAYATIMDA İKİ DEFA DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var. İki defa dönüm noktası oldu. 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum MEB'in onaylı kitaplarında yer alan şiir için cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görelim. Özgürlük nasılmış bir daha görelim.

O ŞİİRİ YENİDEN OKUDU

Erdoğan, Ziya Gökalp'e ait olan şiir bir kez daha okudu. (Minareler süngümüz, kubeler migfer Camiler kislamiz , müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler allah u ekber llah u ekber)

KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR KUR'AN CEVABI

İpin ucunu 1997 yılında kesmek istediler. Yıllar sonra yine bu şehirden başladı. Ana muhalefetin başındaki zat benimle ilgili Kayseri'de bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirtliler Cumhurbaşkanını iyi tanır. Nerede ne konuşacağını bilmiyor. Cumhurbaşkanı Kur'an'ı istismar ediyor diyor. Ben Kur'an'la büyüdüm, Kur'an'la yaşıyorum. Senin nezdinde Kur'an'ın nerede olduğu malum. Sen ilk önce kendini sorgula.

Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ben dedim ya, Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe Kur'an meali yayınladı dedim ya, bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı?

"BUNLAR CAMİ DUVARINA PİSLEMEYE BAŞLADI"

Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? Maalesef çok ilginç "Diyanet İşleri'ni kapatacağız" diyor. Her türlü yol bunlarda var. Bunlar cami duvarına pislemeye başladı. Bir Cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer. Bu parlamentodan 12 yıllık eğitim geçti, barajlar kaldırıldı, siz orta kısmı kapattınız, imam hatiplerin sayısı 1 milyona çıkınca rahatsız oldular.

"BURADAN İNANÇLI, İNANÇSIZ KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"

Ben buradan inançlı inançsız Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran'da bozun bu oyunu. 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bizim Kabemiz bellidir. Bir zamanlar bu CHP'liler 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi de bunlar 'Kabe Arap'ın olsun bize Taksim yeter' diyorlar.

"BUNLAR AYNI FAŞİST KAFANIN FARKLI TEZAHÜRLERİ"

Zihniyet aynı, bunlar aynı faşist kafanın farklı tezahürleri. Tek parti CHP'si bu milleti inancından kopartıp kendi saplantılarına uygun yeni bir toplum inşa etmeye çalışıyordu, onun taklidi parti de benim Kürt kardeşlerimi esiri haline dönüştürmek istiyor.

ÖLDÜRÜLEN MUHTAR

Geçenlerde bir muhtarımızı öldürdüler değil mi? Şu anda her şey tespit edilmiş vaziyette. Hani sen Kürttün niye bir Kürt muhtar kardeşimizi öldürüyorsun?

Şu mübarek günlerde TRT Kürdi kanalından Kürtçe mevlit okunabiliyor.

"SİZ SELAHATTİN EYYUBİ'NİN TORUNLARISINIZ"

Siz Selahattin Eyyubi'nin torunlarısınız. Şu karşıda bir pankart var. 3 dilli kardeş şiiri. Ne demek bu? Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla Siirt birdir.

İlim irfan yuvaları bölücü örgütün baskıları sonucu birer birer kapanmaya başladı. Bugün Türkiye'de Boko Haram gibi örgütler varlık gösteremiyorsa bunda en büyük pay Diyanet İşleri Başkanlığımızındır. Bütün bunlarla beraber bugün atmamız gereken en önemli adım, Siirt bunun işaret fişeği olmalıdır.

Ne diyor Siirtli İbrahim Hakkı Hazretleri;

"Hak şerleri hayreyler,

Arif anı seyreyler.

Zannetmeki gayreyler.

Meylam görelim neyler,

Neylerse güzel eyler."

Hep beraber çalışmamız gerekiyor. Koalisyon peşinde koşanlara fırsat vermememiz gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mardin'deki mitinginde halka yaptığı konuşmada sözünü ettiği yıllar önce Savaş Ay'ın programında Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Müdürü iken yaptığı açıklamaları, tekrar sizlerle paylaşıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu bu programda yaptığı açıklamada, daha doğrusu açıklayamamada SSK aylığı nasıl yönettiğini; daha doğrusu yönetemediğini özetlemiş oluyordu. Şimdi aynı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13 senelik AK Parti hükümetinden sonra bu süre zarfında ortaya çıkan ekonomik kazanımları sömürerek topic water verirken seyrediyoruz.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözünü Ettiği Kılıçdaroğlu'nun Savaş Ay'a Skandal SSK Açıklaması: