CHP Eski Milletvekili Eren Erdem Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti.

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve partililerle sohbet eden Erdem, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

"Ben hayatımda hiç salon siyasetçisi olmadım"

CHP Eski Milletvekili Eren Erdem, "Şunu hep birlikte iyi görmemiz gerekiyor. Partimiz bir ivme kazandı ancak AKP süreci o kadar maniple ediyor ki bizim vatandaşa ulaşmamız için elinden geleni yapıyor. Diyor ki AKP; Türkiye'de ekonomik kriz yok, dünyada kriz var. Saldırı altındayız diyor. Ben sokakta siyaset yapan biriyim. Ben hayatımda hiç salon siyasetçisi olmadım. Doğu ve Güneydoğu Anadolu da siyaset yaptım. Oradaki insanlara Mehmet abi nasılsın diye selam veririm. Vatandaş bez alamıyorum, mama alamıyorum diyor. Peki kime oy vereceksin dediğimizde Reise oy vereceğim diyor. Neden?. Vatandaş şuna ikna ediliyor. Bu krizin sebebi hükümet değil. Bakın dünyada kriz var diyorlar. CHP tam da bir atak yapayım derken bir bakıyorsunuz İş Bankası konusu geliyor. Bir bakıyorsunuz Ayasofya konusu geliyor. Bir bakıyorsunuz CHP darbe istiyor deniliyor. Bunlardan sonra biz kendimizi anlatıncaya dek ekonominin neden kötü olduğunu konuşamıyoruz. Krizin asıl nedeninin hükümet olduğunu söyleyemiyoruz. Teşkilatlarımızın daha fazla halka dokunması gerekiyor. Televizyon ekranlarından iktidara gelinmez. İktidar sokaktan gelir. Buralarda kendisini ifade eden iktidar olabilir. Buralarda bu dinanizmi sizler belirleyeceksiniz. Sayın genel başkanımızın yürüttüğü barışçıl dil bu dönemin ruhuna uygundur. Toplumla bütünleşmek zorundayız. AKP iktidarı bir kırılma yaşayabilir. Bir erken seçim önümüze gelebilir. Neden?. Dolar 6.90 iken gitmekle dolar 10 TL iken gitmek arasındaki büyük fark var. Bunları görüyor onlar. Şu anda Katar'dan para pompalamakla olmaz bu işler. Ama bu taşınabilir bir yük değil. Türkiye ekonomisini talan edip yağmaladılar. Türkiye'nin bütün kaynaklarını peşkeş çekti bunlar. Şanlıurfa da çiftçiler eylem yapıyor. Bir isyan dalgası. Mardin de Jandarma çiftçilerin tarlarını basıyor. Niye?. AKP'nin milletvekiline sen ne yüzle buraya geldin dedikleri için. DEDAŞ marifetiyle oradaki çiftçilerin tabi caizse elektrik yüzünden canlarına okunuyor. Aynı şekilde işten çıkarmalar yasaklandı. Biz kimsenin işten çıkarılmasını istemiyoruz. Ancak esnafa destek verilmiyor. Şu an esnafın durumu berbat.  Özellikle lokantalar, eğlence mekanları, turizm tesisleri pandemi nedeniyle dibe vurmuş durumdalar. Sırf çocuklar tatile gitsin diye milyonlarca çocuğu ateşin içine attılar. Dolayısıyla hükümet günü kurtarmaya çalışıyor" ifadelerinde bulundu.

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Eski Milletvekili Eren Erdem'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, son dönemlerde parti il ve ilçe örgütlerinin yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı.