Ülkü Ocakları Eski Başkanı Okan Ertorun FİB Haber Merkezimize yapmış olduğu açıklamasında "Lidere Sadakat Ülkücülüğün Farzıdır" dedi.

Ertorun açıklamasında şunları ifade etti...


Türk Tarihinin 1300 yıllık birikiminden beslenen Milliyetçi Hareket Partisi; ilk kuruluşundan bugüne Türk Milliyetçiliğinin partileşme sürecinde Ülkücülerin yuvası olmuştur. Bu hareket Sayın Merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ ile mücadeleci, çetin, baskıcı ve işkencelerle geçen zor yıllardan bugüne gelmiştir. Merhum Başbuğumuz Ülkücülüğün temellerini Dokuz Işık ile atıp Ülkü Ocakları ile büyütüp Milliyetçi Hareket Partisi ile temelleri sağlamlaştırmıştır.
Ülkücülük nedir? Peki sizce Son Başbuğ Merhum Alparslan TÜRKEŞ ülkücü olmayanlarla yola çıkarmıydı? Başbuğ’un yanında ülkücü olmayan bir kişi hiç gördünüzmü? Tabiki soruların cevabı hayır.
Başbuğumuzun vefatından sonra Genel Başkanlığa seçilen Sayın Dr.Devlet Bahçeli Ülkücü edep ve terbiye ile yetişmiş Merhum Alparslan TÜRKEŞ ile yolbaşlığı yapmış vefatına kadar yanından ayrılmamış ne satanlardan ne yılanlardan olmuştur. Bu kutlu davanın yılmaz savunucusu mert Türkmen Beyi olmuştur.
Sayın Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli ÖMRÜNÜ Türk İslam Ülküsüne, Kutlu davaya bir ömür harcamış ailesi Ülkücü Hareket olmuştur. Bu kutlu davayı kendi ailesi yuvası bilmiştir. Bizde kendisini babamız bildik. Biz Ülkücüler burdayız Kendisinin her türlü arkasında ve yanandayız.
Peki bu kişiler Ülkücümüdür? Ülkücü gibi mi bir hayat mı sürdüler cefamı çektiler? Hayır tabiki değiller. Neden Milliyetçi Hareket Partisi seçildi bu kişiler için; niçin genel başkan olmak istiyorlar. Cevap belli bu hareki bitirmek. Dün Anap ve Dyp nin yaptığını bugün cemaaitçi kişiler yapacaktır. Merkezin eskileri partiyi bitirmek için harekete geçtiler. Bu adaylar ne geçmişi ne geleceği ile Ülkücü değildir ve olmayacaktır.
1 Kasım seçimleri sonrası başlatılan hem Liderimiz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi hedef alan bu kişiler liderimize ve Partimize ihanet etmişlerdir. Hedefleri Bu hareketi bitirmektir.
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat Çetin Bey bu davanın 1980 sonrası çilesini çekmiş hareketin ve davanın her kademesinde görev almış bir dava adamıdır.Reis yalnız değilsin Ülkücüler seninledir.
Biz Ülkücüler ve Ülkü Ocaklarından yetişen ve şahsım adına Ocak Başkanlığı yapmış ve Lidere Sadakat Farzdır diyen bizler Liderimiz Devlet Bahçeli Beyin her zaman yanında ve emrinde olacağız.
Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesinin aldığı bu kararı tanımıyor ve kararın tek taraflı alındığının biliyoruz. Bizleri asıl üzen bu hareketin Mahkeme salonlarına taşınması ve davanın yara almasıdır.
Bizim Kongremiz 18 Mart 2018 tarihinde çoşku ile Ülkücü harekete yakışacak şekilde yapılacaktır.

 Okan ERTORUN
Ülkü Ocakları Eski Başkanı