NEVŞEHİR/FİBHABER-Aslında her şey Eski Bakan ve Nevşehir Milletvekillerinden Esat Kıratlıoğlu'nun Nevşehirspor'un sezon açılış törenine katılması ile başlamıştı. Şimdi Sizleri Bundan tam 21 yıl öncesine götürüyoruz. Yer: Nevşehir Gazi Stadı Tarih: 19 Eylül 1995 ...

Tarih: 19 Eylül 1995, Yer : Gazi Stadı , Nevşehirspor'un sezon açılış töreni sonrası yaptığı iddialı açıklamaları ardından Bakan Esat Kıratlıoğlu'nun bir gazeteciyle girdiği yüzme yarışı iddiası var Ülke gündeminde...

Sizleri Nevşehirli Eski Bakan Esat Kıratlıoğlu'nun Gazeteci Yazar Engin Aktel ile iddia üzerine girdiği  Yüzme Yarışına götürüyoruz.

1995 senesi sıcak bir Ağustos ayında Nevşehirspor'un sezon açılış töreni Gazi stadında yapıldı. Açılış töreninde Nevşehirspor taraftarları trübünleri tamamen doldurmuş Eski merhum Belediye Başkanlarından Av. Necdet Ersan ve o dönemin kulüp Başkanı şimdi NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız da yine stattaki yerlerini almışlardı. Kimler yoktu ki statta ; Eski Nevşehirspor Başkanların' dan Merhum Duran Gün, Necmi Cantekin, Kenan Pınarbaşı, Berber Kadir ve daha bir çok isim orada...

Sezona yeni transferleri ve büyük umutlarla 2.lige çıkmak hedefi ile başlayacak olan Nevşehirspor'un sezon açılış törenine katılan Nevşehir Milletvekili Bakan Esat Kıratlıoğlu ayağına kramponları takıp üzerinede Nevşehirspor formasını giyerek o dönemin Petrol ofisinden transfer edilen kaleci İrfan'ın bulunduğu kaleye penaltı atışları yapmıştı. 4 atışın 2'sini gole çeviren Kıratlıoğlu, oldukça iddialı bir şekilde büyük takımların büyük futbolcularıda bazen 4'te 4 yapamıyor. Belkide bu başarımdan dolayı beni büyük takımlar transfer edebilir bu şansa sahibim diyerek iddiasını ortaya koymuştu.

2.Lige çıkacağız Namus sözü veriyorum diyen Kıratlıoğlu Nevşehirspor taraftarlarınca omuzlara alınmıştı. Aynı yıl 3.Ligde fırtına gibi esen Efsane Nevşehirspor, rekorlar kırdığı sezonda 2.Lige çıkma başarısı yakalamıştı.

Bu iddialı sözlerin o dönem tüm ulusal gazeteler ve  TRT ekranlarına taşınması üzerine Gazeteci Yazar Engin Aktel Bakan Esat Kıratlıoğlu'na seslenerek boğazda başlayıp Büyük Adaya kadar sürecek bir yüzme yarışı teklifinde bulunarak kendisine meydan okumuştu. Nevşehirli Bakan Esat Kıratlıoğlu'da biz her ne kadar deniz gören bir memeleket çocuğu olmasak bile her spor dalında anadolu insanı her zmaan başarılı olur. Hodri Meydan diyerek bu teklifi geri çevirmedi.

Doğru Yol Partisi DYP ​Dönemi, 19 Eylül 1995 tarihinde gerçekleşen yüzme yarışı boğazda başlayıp Büyük Adaya kadar sürecekti. Ama yarış Engin Aktel'in omuzunun çıkması sonucu Esat Kıratlıoğlu'nun galibiyetiyle sonuçlandı. Yüzme yarışının en dikkat çeken ve akıllardan hiç çıkmayan görüntüleri ise Esat Kıratlıoğlu'nun kapama kel saçlarıydı...

Türk siyasetinin unutulmaz renkli simalarından olan Eski Nevşehir Belediye Başkanlarından, İki dönem Nevşehir Milletvekilliği yapmış eski Bakanlarımızdan Esat Kıratlıoğlu, Nevşehir'e yapmış olduğu hizmetleri kadar kafasının üzerinde dolandırıp durduğu saçları ve her fırsatta ne kadar iyi yüzücü olduğunu sergilemesiyle de meşhur.

Esat Kıratlıoğlu, Nevşehir Belediye Başkanlığı, İller Bankası Genel Müdürlüğü, 3.(XIV), 5.(XVI), XVIII., XIX.ve XX. Dönem Nevşehir Milletvekilliği ile Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı.

Değerli hemşehrimiz kıymetli büyüğümüz Esat Kıratlıoğlu'na tüm hizmetleri için teşekkür ediyor saygıyla selamlıyoruz. Gelin şimdi 1995 Ağustos ayında Nevşehirspor'un Gazi stadındaki sezon açılış törenine giderek o günleri yeniden yad edelim.