Ak Parti Genel Merkezi’ndeki üst düzey yöneticiler ve bazı bakanlarla da ikili  görüşmeler yapan İlter Sağırsoy’un , Nevşehir ve Kayseri’de ayrı ayrı nabız yoklaması yaptıktan sonra,  milletvekili aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Kayseri ya da Nevşehir illerinden biri için başvuru yapacağı tahmin edilen gazeteci İlter Sağırsoy’un,  her iki şehir adına da gazetecilik yaptığı yıllarda,şehir adına önemli haberlere imza attığı biliniyor.

İlter Sağırsoy son olarak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Ulusal Konseyi Anadolu Başkanlığı görevine atandı. Nevşehir’den evli 3 çocuk babası olan İlter Sağırsoy’un  bugüne kadar siyasi konularda yüzlerce makalesi bulunuyor. Sağırsoy Alo Ben Kenan Evren (1989), ALIŞAMADIM (1990) ve Ortaya Karışık KK (Kemal Kılıçdaroğlu- 2014) adlı üç kitab yazdı. Halen Deniz Fm Haber radyosunda Genel Müdür olarak görev yapıyor ve birkaç internet  gazetesinde de köşe yazıları yayınlanıyor. 1985-1993 yılları arasında Ankara’da  pekçok ulusal gazete ve televizyon kanalında görev yapan Sağırsoy, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin haber dalında bir de ödül kazanmıştı.

Kenan Evren’in Milli Güvenlik Konseyi Başkanlığı’ndan itibaren devletin üst düzeyindeki Cumhurbaşkanı ve Başbakanları gazeteci olarak izleyen, aynı kurumların yurt dışı temsilcilerindeki görev yapan,Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği Yönetim kurulu üyesi ve de Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı da olan İlter Sağırsoy, 3 ulusal kanalın kurucu genel müdürlüğünü de yapmıştı. Sağırsoy iyi derecede Rusça ve orta derecede İngilizce biliyor.