Ak Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı Ebubekir GİZLİGİDER Bangladeş’in Kurtuluş Haftası kapsamında düzenlenen programa katıldı.
1971 yılı Mart ayında başlayan ve 9 ay sürerek 16 Aralık 1971 tarihinde zaferle sonuçlanan Bangladeş’in Kurtuluş Haftası nedeniyle Bangladeş Büyükelçisi M.Allama SİDDIKİ tarafından düzenlenen kültürel etkinliğe katılan GİZLİGİDER bir konuşma gerçekleştirerek Türkiye ile Bangladeş’in ilişkilerinin dostluk değil kardeşlik temelinde gerçekleştiğini dile getirerek şu sözlere yer verdi;
‘Kıymetli Büyükelçimize, kıymetli rektörümüze ve değerli katılımcılara hoşgeldiniz diyerek sözlerime başlarken Bangladeş’in 46. Kurtuluş yıldönümünü kutluyorum. Türkiye ve Bangladeş dostluk değil kardeşlik ilişkileriyle birbirine bağlıdır ve böyle devam edecektir. Bu manada henüz Bangladeş Parlamentosunda Dostluk Grubu olmadığını ve bir an önce kurulması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Müslümanlar olarak geçmişte olduğundan daha zor günler yaşarken, omuz omuza vermemiz gerekiyor. Arakan’da, Filistin’de, Suriye ve Irak’ta, Bosna’da ve dünyanın birçok bölgesinde Müslüman kanı akmaya devam ediyor. Eğer bizler bir olursak, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyebilirsek gelecek bize ait olur ve dünyanın bütün renkleriyle barış içerisinde yaşayabiliriz. Bu arada Bangladeş hükümetine de Rohingya Müslümanlarına sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımızla birlikte bizde orada olacağız. Türkiye olarak oradaki kardeşlerimize elimizden gelen desteği verirken nasıl daha fazla yardım edeceğimizi değerlendireceğiz. Önümüzdeki yıllarda Bangladeş’in daha güzel günleri yaşayacağına inanıyor, kurtuluş gününü tekrar kutlayarak hepinize teşekkür ediyorum.