Gizligider’in yayımlanan röportajın tam metni şöyledir;

15 Aralık 2013 Pazar 21.28

Hedef petrol

Bangladeş’i ve bölgeyi çok iyi bilen milletvekilleri, Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın idamını Akit’e değerlendirdi. Dünyanın bakir bölgelerinden Güney Asya’nın, yeraltı, yerüstü zenginlikleriyle dünyayı sömürmek isteyen şer odaklarının iştahlarını kabarttığına dikkat çeken vekiller, petrol nedeniyle Ortadoğu’yu kan gölüne döndüren karanlık güçlerin, şimdi gözlerini Bangladeş’teki petrol ve doğalgaza çevirdiklerine vurgu yaptı. Bangladeş’teki Müslümanların karanlık güçlerin oyunlarına gelmemelerini isteyen vekiller, ülkede Suriye ve Mısır benzeri iç savaş çıkmasından endişe ediyor.

 

Dünyanın bakir bölgelerinden Güney Asya, yeraltı, yerüstü zenginlikleriyle dünyayı sömürmek isteyen şer odaklarının iştahlarını kabartıyor. Petrol nedeniyle Ortadoğu’yu kan gölüne döndüren karanlık güçler, şimdi gözlerini Bangladeş’teki petrol ve doğalgaza çevirdi. Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Bangladeş’i sosyalist Halk (Avam) Partisi’nin başında olduğu koalisyon yönetirken, Müslüman gruplar ise Abdulkadir Molla’nın idamı ve ardı arkası gelmeyen tutuklamalarla silahla mücadeleye çekilmek isteniyor. Türkiye’yi rol model olarak benimseyen Müslüman gruplar ise adil seçim yapılmasını istiyor. Bangladeş’i ve bölgeyi çok iyi bilen milletvekilleri, konuyu Akit’e değerlendirdi.molla

FİTNE BÜYÜMESİN DİYE TÜRKİYE BÜYÜK ÇABA HARCADI

Türkiye-Bangladeş Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Ebubekir Gizligider, kardeş ülke Bangladeş’in fitne ortamına sürüklenmemesi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün büyük çaba harcadığını belirterek, “Türkiye hukuki sürecin hukuk kuralları çerçevesinde, siyasi sürecin de siyaset kuralları çerçevesinde yürümesini istemişti. Türkiye, Molla ile ilgili BM, İslami Kalkınma Örgütü ve diğer bölgesel örgütleri harekete geçirmek için yoğun uğraş verdi. Son güne kadar da çok gizli bir diplomasi yürütüldü” dedi. Bangladeş’in 170 milyon nüfusu ile en büyük İslam ülkesi olduğunu dile getiren Gizligider, bunun tahmini bir rakam olduğunu, nüfusun daha da fazla olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi. Bangladeş’te çok yapılı bir hükümet bulunduğunu dile getiren Gizligider, “Bangladeş’te İslami hassasiyetleri olanlar rahat değil. Camiler basılıyor. Cemaati İslami ve diğer muhalefet partiler adil bir seçim istiyor” dedi.


KAYNAKLARI İŞTAH KABARTIYOR

Bangladeş’in insani kaynağı, petrolü ve doğal zenginlikleri ile dikkat çektiğini hatırlatan Gizligider, bunun karanlık güçlerin iştahını kabarttığını ifade etti. Birtakım karanlık güçlerin zengin kaynakları olan ülkelere yönelik gizli planları olduğunu hatırlatan Gizligider, Bangladeş’e yönelik de böyle planların bulunduğunu ifade etti. Bangladeş’te Avam (Halk) Partisi’nin görevde olduğunu hatırlatan Gizligider, bu partinin yaptıklarıyla Türkiye’nin tek parti dönemindeki uygulamalarını arattığını kaydetti. Bu davanın protestoları sırasında yüzlerce kişinin öldürüldüğünü belirten Gizligider, bu rakamın daha da yukarı çıkmasından korktuklarını bildirdi. Bu idamların seri olarak devam etmesinin ülkeyi daha da kaosa sürüklemesinden endişe duyduklarını belirten Gizligider, “İnşallah kaygılarımızda haklı çıkmayız. Biz demokratik bir seçimin yapılıp, sivil idarenin ülkeye hakim olmasını istiyoruz” dedi. Bangladeş’in karanlık odakların oyunlarına gelmemesini temenni ettiklerini dile getiren Gizligider, “Müslümanlar bu tür oyunlara gelmemeli. Ayrılıklar değil, birliktelikler önplana çıkarılmalı. Hepimiz aynı kıbleye dönüyoruz. Kimse bir diğerinin istediği gibi olmak zorunda değil” diye konuştu.

akit