Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER 15 Temmuz darbe girişimine iman gücüyle karşı koyan, tüm Türkiye’de olduğu gibi sokaklara dökülen hemşehrileri ile Ürgüp’te demokrasi nöbetinde bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanını dolduran hemşehrilerini selamlayarak sözlerine başlayan GİZLİGİDER, 15 Temmuz gecesinden itibaren her gece meydanlarda olan Ürgüp’lülere Sayın Cumhurbaşkanımızın Pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapacağı son mitingi de hatırlatarak, ‘kalan 5 günde birbirimize muhabbetle sarılarak, daha fazla kenetlenerek ve safları sıklaştırarak bugünlerin mutluluğunu yaşayacağız’ diye konuştu.

GİZLİGİDER Bingöl’de yaşanan patlama sonucunda şehit olan 5 askerimize Allah’tan rahmet dilerken, PKK ile mücadele edilen 40 yıl boyunca milletimizin vergileriyle alınan uçağın, helikopterin, silahın terör örgütü ile etkin mücadele için doğru kullanılmadığını ve boş dağların bombalandığını belirtti ve son 1,5 yılda terörle şehir merkezlerinde daha etkin mücadeleye girildiğini söyledi.

Ülkemizin 1960, 1971, 1980 ve 28 Şubat darbelerini gördüğünü ama hiçbirinde masum halka ateş açan alçakları görmediğini söyleyen GİZLİGİDER, bu kalkışmaya giren mikropların temizleneceğini ve şanlı Mehmetçiğimizin adına yaraşır bir şekilde görevini yapacağını belirtti. ‘Pensilvanya’daki alçak 1 dolarları okuyarak darbe planlamaya çalıştı ama başaramadı’ diye konuşan GİZLİGİDER, utanmadan hala darbeyi kendisinin yapmadığına dair açıklama yaparak milletin zekasıyla alay ediyor dedi.

Darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY terör örgütünün amaçlarını ve hainliklerini ortaya çıkaran video sunumunu Ürgüp’lülere izlettiren GİZLİGİDER, ekrana yansıtılan iki videoda ,  ‘ Albay olsam daha faydalı olurdum’ , ‘darbeler hep Cuma günü gerçekleşir’, ‘ Bu millet darbeye karşı koyamaz, aklı ermez’ şeklinde ifadelerde bulunan bu hain tetikçilerin vazifeleri tamamlayamadan püskürtüldüğünü belirtti.

15 Temmuz kalkışması bu hainlerin planladıkları şekilde sonuçlansaydı ülkemiz işgal edilecekti diyen GİZLİGİDER, ülkemizin iç savaşa sürüklenebileceğini ve Suriye’den daha kötü bir duruma geleceğini ifade ederken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla meydanlara çıkan halkımızın tanklara önüne geçerek, uçaklar kalkmasın diye tarlasını yakarak bu kirli oyuna dur dediğini belirtti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kendisini yöneltilmiş hakaretlere karşı açtığı tüm davaları geri çektiğini ve herkesi Pazar günü İstanbul Yenikapı’da ki mitinge davet ettiğini söyleyen GİZLİGİDER, bundan sonra birlik olmamız gerektiğini, al bayrağımızın hepimize yeteceğini, birbirimize daha sıkı sarılmamız halinde yaşanan bu sıkıntılardan sonra çok daha büyük bir diriliş yaşayacağımızı belirterek sözlerine son verdi.