AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Gizligider, referandum da 'Evet' kampanyası için çalınmadık kapı bırakmayacaklarını söyledi.

Referandum çalışmaları kapsamında Nevşehir'in Kaplıcalarıyla ünlü Kozaklı ilçesini ziyaret eden Milletvekili Gizligider, burada yaptığı konuşmasında; 16 Nisan’da referandum ile vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceğini söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Kozaklı ilçesinde referandumda vatandaşlardan evet oyu için destek isteyerek halk oylaması sonrasında sistem kargaşasının biteceğini kaydetti.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylaması öncesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Kozaklı'da partililer, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşmakta olan referandumda neden ’evet’ denmesi gerektiğini, Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin neler getirdiğini, neden önem arz ettiğini verdiği bilgilerle açıklayan Milletvekili Gizligider, halk oylaması sonrasında vesayetçi zihniyet tarafından hazırlanan 1982 Anayasasının getirdiği sistem karmaşasının ortadan kalkacağını söyledi.

Gizligider, Şu anki sistemde yaşanan uyumsuzluklar geçmişte  Türkiye’ye çok büyük kayıplar yaşattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde milletin yetkisi artırıldı. Aynı zamanda yapılacak seçimlerle yürütme yetkisi millet tarafından doğrudan seçilecek. Yasama yetkisi TBMM’ye ait olacak. Cumhurbaşkanı’nın yasa teklif etme yetkisinin olmayacak. Bu yetki sadece milletvekillerine ait olacak. Bu sistemde hükümet kurulamama sorununun olmayacak. Seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Koalisyon ihtimalinin bu sistemde olmaması nedeniyle siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. Seçmenin yarısından fazlasının oyuyla seçilecek Cumhurbaşkanı’na güvenoyu millet tarafından verilecek” dedi.

Gizligider Kozaklı ilçesinde esnafları ziyaret ederek, 16 Nisan Halk oylamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak vatandaşları bilgilendirdi. Gizligider, "Türkiye'de 65. Hükumet var. 94 yıllık cumhuriyet döneminde 65 tane hükumet kurulmuş. Bir buçuk yıla bir hükumet düşmüş. Hizmetler hükumet yönetim sisteminden dolayı hep aksamış. Eskiden beri hükumet sistemin değiştirilmesi gerektiği hep dile getirilmiş. Bundan sonra hangi cumhurbaşkanı kazanırsa 5 yıl boyunca seçim olmayacak. Türkiye enerjisini seçime harcamayacak. Beş yılda bir hem milletvekili, hem de cumhurbaşkanı seçimi olacak. Bu yeni sistem Türkiye'yi bir üst lige çıkartacak" dedi.

Milletvekili Gizligider, 16 Nisan günü milletin daha güçlü bir ’Türkiye’ için vereceği ’evet’ oylarıyla bu değişikliği onaylayacak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Gizligider, sisteminin neler getirdiğini, nelerin değişip nelerin değişmediğini karşı çıkanların öne sürdükleri itirazların neden yanlış olduğunu madde madde açıkladı. 


Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in Kozaklı ilçe ziyaretine, AK Parti Kozaklı ilçe Başkanı Fatih Aral, Kozaklı Gençlik Kolları Başkanı Esat Yıldız, İl Encümeni Akif Kabukcuoglu ve Özkonak Belediye Başkanı Ilker Yürekli de katılarak eşlik etti. Heyet Kozaklı ilçesi ile ilçeye bağlı köyleride ziyaret ettiler.

​AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider Referandum çalışmalarının sonunda, Kozaklı Fizik Tedavi hastanesini de ziyaret ederek hastane yönetiminden inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Günün sonunda Kozaklı Referandum ziyaretlerine ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider,"Kozaklı ilçe merkezinde esnaflarımızla Anayasa sürecini, getirilerini ve neden eski günlere dönmek istemediğimizi, koalisyonlarda tek gündemin hükümetin ne zaman dağılacağı olduğunu konuştuk.Ardından Karahasanlı ve Karasenir köylerinde detaylarıyla Yeniden Büyük Türkiye için bu değişikliğin anlamını paylaştık. Hamdolsun milletimiz daha biz söylemeden geçmişle bugünün kıyasını en özlü ifadelerle yerine koyuyor.Kozaklı'nın kararı çok net ve kesinlikle EVET... Kozaklı ilçe başkanımız Fatih Aral ve ilçe teşkilatımıza, yol arkadaşlıkları için Özkonak belediye Başkanımız İLKER Yürekli ve Avanos ilçe teşkilat başkanımız Nuri Özkan'a teşekkürler." dedi.