' ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN ÇATISINDA OLMAK DEĞİL TABANINDA OLMAK ÖNEMLİDİR''

 AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider CHP ve MHP'nin çatı adayı konusunda yaptığı açıklamada ''Temel yoksa Çatı çökebilir'' sözleriyle eleştirdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider CHP ve MHP'nin çatı aday konusunda uzlaşmaları sonrasında yaptığı açıklamada temel yoksa çatı çökebilir sözleriyle eleştirdi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

''CHP ve MHP'nin adayının kimse ismini söyleyemiyor. Elbette biz şahsının kötülü noktasında olamayız. Çatı kurulabilir. Ama temel yoksa çatı çökebilir. Veya sağlam değilse sağlam bir rüzgarda gider. Bu noktada yıllarını siyasete vermiş, 40 yılı aşkın bir süre siyasette bulunmuş tabiri caize işin çekirdeğinden yetişmiştir. sayın Başbakanımız, gençlik kollarında, ilçe başkanlıklarında, İl başkanlıklarında, belediye başkanlığı adaylıkları, milletvekilliği adaylıkları, belediye başkanlığı bu süreçte cezaevi yolculuğu ve ardından milletin büyük bir mutakabatı ile yani çatı da değil temelde mutakabatı ile kurduğu AK Parti ve art arda sekiz seçimde zafere koşan bir Başbakan ve milletin çatısında değil tabanında olmuş bir düzeyde. Bu noktada tabi biz şahısların iyiliği, kötülüğü, artısı, eksisi bunu milletimiz zaten değerlendirecektir. Ama iki parti lideri ismini öncelikle söyleyebilirse belki daha sonrasında da ikna etmekte de başarılı olabilirler. Ama şuan ki görünen o ki kendilerinden umutları olmadığı için gerek CHP'nin gerek MHP'nin kendilerinden umutları olmadığı için AK Parti tabanından nasıl oy alabilirizi üzerinde oynayarak, şunu da açıkça söyleyebilirim. İlk kez İslam Konfereansı örgütünün bir Türk Genel sekreteri oldu Ekmeleddin İhsanoğlu Bey. Ve bunun genel sekreteri olabilmesi için de Sayın Başbakanımız, Sayın Davutoğlu ve kıymetli Cumhurbaşkanımızın çok yoğun bir kulis ve ikna çabalarının ardından oldu. Yani umutları bağladıkları şahıs ne bizim tabanımıza hitap edebilecek veya bizim tabanımızdan oyu alabileceklerine yönelik bir teorim. Bu aslında Türk siyaseti açısından bir facia. Bu noktadan hareket edecek olursak milletin çatısında olmak değildir esas olan tabanında olmaktır. ''