AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'yı ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye-Japonya arasındaki ilişkilerden Kapadokya Turizmine, Eğitimden Ticarete kadar ileride yapılacak çalışmalar için görüş alışverişinde bulunuldu. 
 
Başkentte ki Japonya Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen ziyarette Japonya Büyükelçisi Ekselans Akio Miyajima ile bir araya gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamasında; "Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima’yı, Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver ile ziyaret ettik.Türkiye ve Kapadokya ile yeniden köprüler kurulacak.Yakında çok güzel gelişmeler olacak" dedi...

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de, " Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Ebubekir GİZLİGİDER ile Japonya Büyükelçisi Akio MIYAJIMA'yı ziyaretimizde Kapadokya turizmini konuştuk. Japon misafirlerimizi bölgemize davet ettik.Nevşehir'in eşsiz lezzetlerinden kabak çekirdeğinden ikram ettik." dedi. Ünver, Nevşehir ve Kapadokya adına oldukça verimli bir görüşme oldu. Bir bakımdan da iade-i ziyaret sayılacak bu görüşmemizde Japonya Büyükelçisi Ekselans Akio MİYAJİMA'ya, sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum" dedi. 


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla ülkemize gelen Japon Seyahat Acenteları Birliği (JATA) Başkanı Tadashi Shimura ve beraberindeki heyet ile birlikte geçtiğimiz ay (15 Ocak 2018) Nevşehir'e gelerek Kapadokya Bölgesini gezen bölgenin jeolaojik yapısı tarihi ve doğal güzellikleri karşısında oldukça etkilenen Japon Büyükelçi Miyajima, yine ziyaretler kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaret etmiş burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve KAPTİD Başkanı Yakup Dinler ile görüşmüştü. Büyükelçi Nevşehir ziyaretinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı açılması dolayısıyla Rektör Balı'ya teşekkür etmiş ve bu çalışmanın Türkiye ile Japonya arasında köprüler kuraca​ğını ifade etmişti.