Milletvekili Gizligider, 3 Aralık Özürlüler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi Dünya Özürlüler Günü'nün çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, engelli vatandaşlara her türlü sosyal ve ekonomik desteği sağlayarak, insan onuruna yakışır şekilde yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik çalışmaları yapmanın en önemli hedefleri arasında yer aldığını ve bu yönde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

 

Türkiye'de toplumsal refahın yükseltilmesinin bir şartı olarak, kamu hizmetlerinin engelli veya engelsiz tüm vatandaşlara aynı kalitede ulaştırılması çabasının mevcut olduğunu ifade eden Gizligider, şöyle konuştu:

 

"Engelli vatandaşlarımızın, diğer kişilerle aynı düzeyde haklara sahip olduklarının bilinciyle ve insan onuruna yakışır yaşam standartlarına ulaşmasına yönelik katkı sağlayacak nitelikte çalışmalar yürütmek temel görevimiz arasında yer almaktadır. Bu görevi yerine getirirken valiliklerimiz, belediyelerimiz ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde hareket etmek hedefe doğru uygun adımlar atmamızı kolaylaştırmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın gerekli yaşam standartlarına ulaşması için çeşitli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmekle birlikte daha yapılması çok iş olduğunun bilincindeyiz. Bununla birlikte toplumsal bilinç ve duyarlılığın arttırılması da oldukça önemlidir."