BELİRLENEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

Mahalli seçimler için çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Erdoğan, “Kademe kademe adaylarımızı duyuruyoruz. Bugün 10 ilimizdeki adaylarımızı sizlere tanıtacağız. Cuma günü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızda, o güne kadar belirlediğimiz adayları duyuracağız” dedi. Aday olmak isteyen memurların da 1 Aralık tarihine kadar istifa etmeleri gerektiğini hatırlatan Erdoğan, belirledikleri il ve büyükşehir belediye başkan adaylarını da açıkladı. Erdoğan, yerel seçimlerde Gümüşhane’de Ercan Çimen, Bartın’da Dr. Seyfettin Kalay, Kırşehir’de Yaşar Bahçeci, Amasya’da Cafer Özdemir, Afyonkarahisar’da Burhanettin Çoban, Kahramanmaraş’ta Fatih Mehmet Erkoç, Eskişehir’de Harun Karaca, Kayseri’de Mehmet Özhaseki, Konya’da Tahir Akyürek, Ankara’da ise Melih Gökçek’i aday gösterdiklerini kaydetti. 

Başbakan Erdoğan, “Belediye başkanı çıkardığımız yerleri de çıkaramadığımız yerleri de mercek altına yatırıyoruz. Mevcut başkanlarımızın performanslarını yakından takip ederken, başkanlarımızın olmadığı yerlerde en iyi adayları tespit etmeye çalıştık, çalışıyoruz” dedi.   

Adaylar: AK kadro ile kalkınma sürecek

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı 10 aday içerisinde yer alan Melih Gökçek, Tahir Akyürek, Mehmet Özhaseki ve Cafer Özdemir, şu anda da illerinde belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Başbakan’ın açıklamalarının ardından 1994 yılından bu yana Ankara Belediye Başkanı olan ve 5. defa aday gösterilen Gökçek’e büyük sevgi gösterileri yapıldı.

Mehteran ekibinin belediye binası önündeki gösterisinin ardından seçim otobüsünün üzerine çıkan Gökçek, birlikte mücadele edip Ankara’ya hizmet için çalıştıklarını ve bundan sonra da çalışacaklarını ifade etti. “Benim için gerçekten bir gurur ama bu gururu bana yaşatan, yol arkadaşlarıma, personelime teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Gökçek, “Beşinci defa aday olmak Melih Gökçek’in kendine ait bir başarısı değil, buradaki bütün ekiple birlikte buraya kadar getirdiğimiz için müşterek başarı.

Allah’ın izniyle çok daha büyük işler yapacağız. Rabbim bizi mahçup etmesin, doğru yoldan ayırmasın, şaşırtmasın, şımartmasın. Ankara’da inşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel günlerde birlikte mücadele etmek üzere inşallah sizler de bize söz veriyorsunuz. Bu yola devam edeceğiz ve Ankaramız’a birlikte hizmet edeceğiz” dedi.

Gökçek’in konuşması sık sık tezahüratlarla kesilirken adaylık kutlamasında havai fişek gösterisi de yapıldı.

AMASYA’DA SEVİNÇ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında belediye başkanlığı için yeniden adaylığını açıkladığı Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de, partisi tarafından yeniden aday gösterilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. AK Partili belediyelerin hizmette yarıştığını ifade eden Özdemir, “Halkımızın teveccühü ile hizmetlerimiz sürecek. Yarım kalan işlerimiz yeni dönemde tamamlanacak. İnşallah AK kadrolarla Amasya’mızda kalkınma devam edecek. Destek veren, yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

ERKOÇ: K.MARAŞ’I HAKETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç ise, verilen görevin ve sorumluluğun bilincinde olduğunu dile getirerek, “Bu görevi, layıkıyla yerine getirebilmek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Kahramanmaraş’ın büyükşehir olma hayali vardı. İnşallah yeni dönemde, kentimizi yeni enerji ve yeni kadrolarla beraber hakkettiği yere taşıyacağız. Kendimizi Kahramanmaraş halkına vakfedeceğiz” dedi.

KALAY’DAN TEŞEKKÜR

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Seyfettin Kalay da, kendisine güvenen Başbakan’a teşekkür ederek, “Bartın, 30 Mart’tan itibaren Ak belediyecilikle tanışacak, sahip olduğu değerlerin gün yüzüne çıkarılmasıyla bölgede ve ülkede parmakla gösterilir hale gelecektir” dedi. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki  ise 4. defa başkanlığa aday gösterildi.

Akit