İş Kur Nevşehir İl Müdürlüğü Acıgöl, Karapınar ve Karacaşar Belediyesi İle Hizmet noktası Protokolü İmzaladı

Nevşehir İşkur hizmetlerinden vatandaşın yerinde yararlanmalarını sağlamak için İşkur ile belediyeler arasında imzalanan İŞKUR HİZMET NOKTASI PROTOKOLÜ ile hizmeti vatandaşın ayağına götürülüyor. İmzalanan protokolle vatandaşlar İşkur kamu hizmetlerine daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler bu sayede hizmetler daha fazla kişiye etkin ve hızlı bir şekilde ulaşılmış olacak.

 

İmzalanan protokol sonucu belediyelerden de e-iskur portalına ulaşım sağlanarak iş arayanların kaydını almak, kayıtlarını güncellemek, iş arayanların profiline, niteliklerine uygun işleri sorgulayabilmek, iş başvurusu almak, işsizlik sigortası başvurularını sisteme kayıt etmek, İşgücü eğitim programlarını sorgulayarak, vatandaşı uygun eğitim programlarına yönlendirmek gibi daha birçok hizmet yerinde verilmiş oluyor.

 

Protokol dahilinde İşkur ile ilgili işlemlerin belediye bünyesinde görevlendirilen bir personel aracılığı ile sürdürülmesi sağlanmaktadır. Vatandaşa sunulan hizmetten kesinlikle hiçbir ücret talep edilmemektedir.

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu Acıgöl, Karapınar ve Karacaşar’la birlikte bu yıl en az 3 belediye ile daha protokol yaparak, hizmet noktası sayısını artırmayı planlıyor.