Antalya ve Konya illerinde İŞKUR İl Müdürlüğü yapan Tahsin Güven, AK Parti'den Çat Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yaptı.

AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı'na giderek, Çat Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Tahsin Güven'in başvurusunu AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar teslim aldı, alırken hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

Tahsin Güven'de yaptığı kısa açıklamada Çat kasabamız için en hayırlısı temennisinde bulunup, "Çat için bir çok iyi projelerim var. Başkanlığa aday gösterildiğim anda bütün projelerimi açıklayacağım. Çat'a hizmet vermek için yola çıktım. Belediye başkalığı için aday olmak ve de seçimi almak istiyorum." dedi.


Tahsin GÜVEN Kimdir?
İŞKUR Eski İl MÜDÜRÜ

1954 yılında Nevşehir Çat Kasabasında doğdu. İlköğrenimini burada, orta öğrenimini Nevşehir İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1979 yılında Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe Öğretmenliği bölümünden, 1986 yılında da Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.
    
1974 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınavı kazandı ve Uçhisar Kasabasında İmam-Hatip olarak göreve başladı. Burada görev yaparken, üniversite sınavlarını kazanması nedeniyle 1977 yılında naklen İş ve İşçi Bulma Kurumu Konya Şube Müdürlüğüne memur olarak atandı. 

1984 yıllında kurum tarafından Eğiticilerin Eğitimi konulu Hazırlama Eğitimine alındıktan sonra, yurt genelinde bulunan büyük sanayi kuruluşlarında çalışan personele, İnsan İlişkileri ve İletişim, Motivasyon, Kalite Yönetim Sistemleri, Yöneticilik ve Liderlik gibi konularda çok sayıda seminer verdi.

1989 Yılında ülke genelinde yapılan Şube Müdürlüğü sınavını kazanan üç kişiden biri oldu ve Mersin’e müstakil Şube Müdürü olarak atandı. 1990 -1993 Yıllarında Mersin, 1994 -1996 Yıllarında Amasya, 1996 - 2000 Yıllarında da Konya Şube Müdürü olarak görev yaptı.

İŞKUR’ un yeniden yapılanması sonucu 2000 yılında İŞKUR Antalya’ya İl Müdürü, 2008 yılında da İŞKUR Konya İl Müdürü görevine getirildi. Bu sırada İstidamın artırılması ve geliştirilmesi konusunda uygulanan AB İstihdam ve Eğitim Projeleri ile Özelleştirme Sosyal Destek Projelerinde proje koordinatörü ve Eğiticilik görevleri üstlendi. 

Çalışma hayatının daha etkin ve daha verimli hale getirilmesi amacıyla çeşitli tarihlerde Almanya, İrlanda ve İngiltere’ye gerçekleştirilen yurt dışı gezilerine katıldı. Avrupa İstihdam Kurumlarının işleyişi ve Türkiye’de uygulanabilirliği konularında çeşitli raporlar hazırladı. 

665 sayılı KHK ile İŞKUR İl Müdürlüklerinin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü haline dönüştürülmesi sonucu, 2012 yılında tüm İŞKUR İl Müdürlerinin Araştırmacı kadrosuna atanmasıyla beraber eş zamanlı olarak Araştırmacı kadrosuna atandı. 

Tahsin Güven evli, ikisi Öğretmen, biri Peyzaj Mimarı olmak üzere 3 Kız çocuk babası olup, ”İnsan İlişkileri ve İletişim Donanımları” Konusunda bir de kitap çalışması bulunmaktadır.