Ulusalcı, laik ve Alevi seçmenin hemen hemen tamamının oyunu alan CHP'nin, MHP ile birlikte çatı aday olarak İslam alimi olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesi hala tartışılıyor. 

ALAY KONUSU OLDULAR

İlk olarak CHP'li milletvekillerinin tepki gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik eleştiriler, partinin seçmeni tarafından hemen her politik ortamda dile getiriliyor. Öyle ki CHP seçmeni artık partinin İslamcı çizgiye kaydığına yönelik eleştirilerin yanı sıra, AK Partililerin "geyik malzemesi" yapmalarına bile alıştı. 

CHP'NİN YENİ AMBLEMİ

CHP ile ilgili yapılan esprili eleştirilerden en sonuncusu ise parti amblemi ile ilgili. Hazırlanan amblem tasarımında, CHP'nin logosu Arabistan bayrağında olduğu gibi yeşil zemin üzerine çizili 6 ok; altında ise Arapça ve Farsça harflerle "CeHape" yazısı oldu. 

ERDOĞAN "CEHAPE" DİYORDU

Hatırlanacağı üzere Başbakan Erdoğan, ana muhalefet partisini eleştirdiği hemen her konuşmasında herkesin CHP olarak telaffuz ettiği parti ismini CEHAPE şeklinde söylüyordu. CHP amblemi üzerine yapılan yeni çalışma da Başbakan'ın telaffuz şekline en yakın tasarım olmuş. 

Kaynak:Ensonhaber