Yine bir seçim daha yaklaşıyor ve tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız. Tam 19 gün sonra, vatandaşlarımız İlimiz, ilçelerimiz ve beldelerimiz Başkanlarını seçecek.

Belediye başkanı bir kentin şehri eminidir. Eskilerde başkan seçildiğinde kentin anahtarı şehri emin olarak belediye başkanlarına teslim edilirmiş. 

Günümüzde artık belediye başkanına şehrin patronu deniliyor. Peki nasıl bir Belediye Başkanı istiyoruz? Nevşehirli vatandaşlara sorduğumuzda genelde aldığımız cevap şu: "Allah'tan korkan kuldan utanan Vicdanı Olan, İlmi İrfanı Olan, Nevşehir'i Tanıyan Yöneticiler İstiyoruz..." Peki şimdi gelin bunu biraz açalım.

Nevşehirliler nasıl bir Belediye Başkanı istiyor?

İlk Sözümüz Belediye Başkan Adaylarına...

FİB Haber Merkezi olarak buradan Belediye Başkan adaylarına öncelikli telkin ve tavsiyemiz asla yapamayacaklarını vaat vermemeleri ve kesinlikle yalan söylememeleridir. Zira, Nevşehir halkı bu konuda ağız birliği etmişçesine nasıl bir aday istersiniz sorusuna ısrarla samimi, dürüst, sözünün eri ve samimi cevaplarını çoğunlukla vermekte. Bu durum bize halkın dürüst, ahlaklı, namuslu, omurgalı politikacılara öncelik verilmesi istediğini çok net olarak ortaya koymaktadır.  
 

Yerel seçimlere sayılı günler kala politik sahne günden güne ısınmakta. Hepimizin malumu olduğu üzere 31 Mart tarihinde şehrin emin-i, şehrin emanet edilebileceği kişisini seçeceğiz. Şehr-ül Emin derken aslında neyi kastettiğimizi ya da Şehr-ül Emin’den neler beklediğimizi başta adaylarımız olmak üzere politikacılarımıza ve Nevşehir halkına bir hatırlatalım istedik.

Şehr-ül Emin ne demek; Şehrül Emin kişisi; Şehrin en güvenilir insanı demektir. Yani eski dilde seçilmiş Belediye Başkanı’na verilen unvandır.

Şehrül Emin olmak; 
O şehir için, o ilçe veya o belde için emin güvenilir bir kişi olmaktır. Yani o belde de güvenilen özü sözü bir, yalan söylemeyen, “olduğu gibi görünen veya göründüğü gibi olan” kişi demektir.

Şehrül Emin olmak; 
O şehir için, o ilçe veya o belde içerisinde yaşayan insanların huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sağlamak için müsbet olan her türlü ihtiyaçlarını, Dünya ve Ahiret yaşantılarını kendisine emanet olarak bilmek ve bu emanete İhanet etmemektir.

Şehrül Emin olmak; 
O şehir için, o ilçe veya o belde insanlarının her konuda şeksiz şüphesiz güvenebileceği idareciler olmak demektir. İdare ederken Habibi edibimiz ulu önderimiz Peygamberimiz (as)ı örnek alarak, Hz Ömer gibi Adil, Hz Ebubekir gibi sadık, Hz Ali gibi vefalı ve yiğit olmaktır.

Şehrül Emin olmak; 
Halka hizmet ederken Hak ile beraber (doğru, dürüst, adaletli, yetim hakkı yemeden, tüm belde sakinlerinin hak hukuklarını gözeterek) iş yapmaktır.

Şehrül Emin olmak; 
Şehrinden emin olan ve kendinden emin olunandır.

Şehrül Emin olmak; 
Ben yaptım oldu mantığı ile değil, yaptığı işlerin hesabını önce Allah’a, sonra halka ve vicdanına verebilmektir.

Şehrül Emin olmak; 
Sevmektir, sevilmektir. Saymaktır sayılmaktır. Hissetmek ve hissedilmektir. Hürmet etmek ve hürmet edilmektir.
Şehrül Emin olmak; 
“Dicle kenarında bir kurt yese koyunu, gelir de adli İlahide Ömer’den sorar onu” inanç ve zihniyetiyle hareket etmektir.

Şehrül Emin olmak; 
Ahalinin oylarıyla oturduğu makamı kendi menfaati doğrultusunda çıkar için kullanarak HARAMZADE olmamaktır.

Bu çerçeveden hareketle Nevşehir'de vatandaşlarımız şehirlerine, ilçelerine yada beldelerine Şehr-ül emin bir Başkan arayışı içerisinde olduğunu hatırlatalım istedik.

Kalın sağlıcakla..