MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; milletvekilleri ile partisinin gençlik kolu yöneticilerine, Taksim Gezi Parkı eyleminin ardından Türkiye geneline yayılan gösterilere katılma yasağı getirdi.
Bahçeli, Türkiye geneline yayılan gösterilere destek vermediğini açıklamıştı. Bazı MHP'li milletvekilleri ile Ülkü Ocakları yöneticileri, gösterilere katılma konusunda Bahçeli'den görüşünü sordu. Bahçeli'nin bu kişilere, "Gösterilere giderek destek vermek isteyen, meydanda eylemcilerle yanyana olmak isteyen varsa önce istifasını versin öyle gitsin" dediği aktarıldı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleminin ardından tüm Türkiye'ye yayılan gösteriler, MHP camiasında da ilgi uyandırdı. MHP’li bazı milletvekilleri, teşkilat yöneticileri ve Ülkü Ocakları mensubu gençler; twitter ve facebook üzerinden yaptıkları duyurularla eylemlere destek verdi.

9 fidan dikeceğiz

MHP'li Lütfü Türkkan, 31 Mayıs’ta twitter hesabında şunları yazdı:
"Yarın ben ve milletvekili arkadaşlarım Taksim'deyiz. Az evvel Meclis kulisinde İçişleri Bakanı ile konuştum. 'Taksim'deki bu direnişin ülkeye yayılacağı endişesi taşımıyor musunuz?' dedim. İçişleri Bakanı Güler; 'Bir çözüm arıyoruz' dedi...Yarın saat 12.00 de Taksim Gezi Parkı'nda olacağız. Taksim Gezi Parkı'na dokuz fidan dikeceğiz. Toplumsal muhalefet, iktidarın yanlışları karşısında direniyor..."

Türkkan, daha sonra ise Taksim'e gitmedi. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, gösteriler konusunda, "MHP ve Ülkücü Hareket, Türk Milleti’nin büyük direnişine hayat verecektir. İktidarın asıl korkusu, Bursa, İzmir ve Adana meydanlarında görülmemiş kalabalıklar toplayan MHP ve Ülkücü Hareket'in yükselişidir" dedi ancak o da gösterilere fiilen katılmadı.

MHP'li grup destek vermişti

Eylemin ilk gününden sonra MHP İstanbul İl Teşkilatı, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na giderek eylemcilere destek vermişti. MHP'li yaklaşık 500 kişilik grup, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ve MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da Taksim Meydanı'na giderek, basın açıklaması yapmıştı. Başkan, "AKP İktidarının halka dayatmak istediği doğa katliamı ve rant hırsını protesto etmek amacıyla burada toplandık. MHP olarak Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto ediyoruz. İdare Mahkemesi'nin aldığı kararı biraz geç ama olumlu buluyoruz. Gelecek nesillere iyi bir doğa bırakmak istiyoruz. İstanbul'u ranta teslim etmeyeceğiz." demişti.
Grup açıklamanın ardından Gümüşsuyu'na doğru yürüyüşe geçerek, "Öl de ölelim, vur de vuralım" sloganı atmıştı.