Saadet partisi Genel Başkanı Prof. Dr Mustafa Kamalak SP Nevşehir il Kongerine katılmak üzere pazar günü Nevşehire geldi. saat 13:00 civarında partililerce Nevşehir organizede girişinde Karşılanan Kamalak Öğle Namazını Kurşunluda kıldı bir düre cemaatle sohbet eden kamalak ardından kurşunlu eski Müezzini Hüseyin Sürücü Milli nizam partisi kurucularından Kemal Turgay ve Avanoslu Abdullah Bilgiç'i Hasta yataklarında Ziyaret etti. Ardından Nevşehir Kapadolkya kültür merkezinde düzenlene Sp 5. olağan Kongresine geçildi. Kongre saat 15:20'de istiklal marşı ile başladı. Açılış konuşmasını il Başkanı Ali Doğan Simit yaptıktan sonra Kongre divan heyeti belirlendi. Adana Eski Milletvekili yakup Budak selama konuşması yaptı kongreye birçok siyasi ve Stk temsilcileri katıldı. Yoğun Tezahüratlar eşliğinde Kürsüye gelen Kamalak iç ve dış politika başta olmak üzere bir çok konuda açıklamalarda bulundu.
Mustafa KAMALAK ; İslam Birliği kuralım diyoruz bize kiminle kuracağız, şiilerlemi diyerek bizlere karşı çıkıyorlar peki size soruyorum sizin dost ve müttefik olduğunuz ABD,israil,AB bunlar Ehli Sünnetmi..? soruyorum sizlere..? Bunlarla neden dost oluyorsunuz da, Biz D-8 Üyesi olan islam ülkeleri ile bir araya gelmeyelim, onlarla kendi derdimizi konuşup çözüm üretmeyelim..? 
Eğitim sistemini eleştiren Kamalak ;
Soruyorum sizlere bugün pkk'ya katılan Gençler nerde yetişti..? hangi Eğitim sisiteminin ürünü bunlar, bu gençlere nasıl bir eğitim veriliyor ki eline silah alıp dağa çıkabiliyorlar.. Eğitim sistemimizde önce ahlak ve maneviyat ilkesi olması lazım, Materyalist sistemden maneviyatçı sisteme geçmemiz lazım, Her gün 3-5 Eve ateş düşüyor yazık günah değil mi..?  
Türkiyenin Dış politikası içler acısı diyen kamalak;
ABD'in ırak işgaline değindi ve ardından eski savunma bakanı vecdi Gönül'ün incirlik üzerinden yapılan 4990 sorti açıklamasına atıfta bulundu. 
Libya işgalinde Nato ile birlikte hareket ettik diyen kamalak süriyede malesef haklı çıkan biz olduk dedi. 
kongreden sonra katılımcılara yemek ikramında bulunuldu ve ardından Sp Genel Başkanı ve beraberindeki heyet Hakkarinin yüksekova ilçesinde  Şehit olan Göreli şehit Emre Fıstıkeken'in Ailesini Ziyaret ettikten sonra Ankaraya hareket etti.