Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti TBMM Divan Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, merkez lçeye bağlı Kavak kasabasında Belediye Başkanı Celal Yiğit'i makamında ziyaret ettiler. Aktaş ve Açıkgöz daha sonra Okuma yazma kursu açılışını gerçekleştirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasın okuma yazma kursu açıldı.

Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit ev sahipliğinde gerçekleştirilen kursun açılışına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti TBMM Divan Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve çok sayıda halk katıldı.


Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi tarafından Recep Tayyip Erdoğan İlkokulunda açılan kursta Kavaklı 30 yetişkin bayan okuma yazma öğrenecek. Kursla ilgili açıklamalarda bulunan Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, hayatın birçok alanında ciddi zorluklar yaşayan okuma yazma bilmeyen vatandaşların bu kursla artık zorluk yaşamayacaklarını belirtti.

AK Parti TBMM Divan Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı açıklamasında; "Okuryazarlık Seferberliğimizi Kavak Beldemiz de başlattık, hayırlara vesile olsun. ‬‪“İlk emri ‘Oku!’ olan yüce dinimiz ve devlet geleneğimiz gereği okumanın ve bilginin yaşı yoktur. Okuyan ve okutan nesillerimiz, yarınlarımızın da mimarı olacaktır.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tamda doğum gününde ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan İlkokulunda kendileri ile eşi Emine Erdoğan hanımefendilerin başlatmış olduğu okuma yazma seferberliği kapsamında Kavak kasabamızda açmış olduğumuz kurs aslında çok güzel bir Tevafuk oldu. İnşallah ilimiz genelinde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak" dedi.

Kavak kasabasında açılan birinci kademe okuma yazma kursunda kadınların oluşturduğu 30 kursiyere öğretmenler tarafından okuma yazma öğretilecek. Açılış sonrası kursiyerleri ziyaret eden Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti TBMM Divan Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Kursiyerlere kitap hediyesi takdim ettiler.


Vatandaşlar kursu açanlara teşekkür etti.