2013 Yılında Dernek Başkanlığına seçilerek çalışmalarını sürdüren Nevşehir Kaymaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pilavcı'yı FİB Haber Merkezi olarak Darıca'da ki ofisinde ziyaret ettik.

Sürekli olarak Nevşehir ile ilgili memleket haberlerini www.fibhaber.com dan takip ediyoruz diyerek , Ziyaretimizde bizlere ev sahipliği yapan 
Nevşehir Kaymaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pilavcı , Nevşehir Kaymaklılar Derneği'nin çalışmaları hakkında şu açıklamalarda bulundu.

Nevşehirli Kaymaklılı olmak Ayrıcalıktır...

2013 yılından itibaren resmen Dernek Başkanlığı görevimizle faaliyetlerine başladığımız İstanbul ve çevresinde yaşayan Kaymaklıların temsili, tanıtım ve dayanışması temelinde tamamen gönüllülük ve memleket sevgisiyle kasabamız gurbetçilerinin çatısını oluşturan İstanbul / Nevşehir İli Kaymaklı Beldesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ mizin yönetim kurulu olarak çalışmalar yapmaktayız.

İlk günkü heyecan ve özverimizi koruyarak Kaymaklımız için karşılık gözetmeksizin yapmaya çalıştığımız faaliyetlerimizi bu güne kadar kamuoyuna duyuran, kısıtlı imkanlarınıza rağmen bizlere yer veren Nevşehir ve Kapadokya’ımızın Sesi kulağı www.fibhaber.com kurumu ve temsilcilerine öncelikle teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz. Eğer başarılı işler yapabiliyorsak, eğer güzellikler yaşıyorsak hiç kuşkusuz bunları halkımızla paylaşan ve duyuran, daima bizlerle olan siz değerli FİB Haber Merkezini kutluyor başarılar diliyoruz.


Ülkelerin, şehirlerin, milletlerin kalkınması, aydınlanması, gelişmesinde demokrasinin vaz geçilmezlerinin başında sivil toplum kuruluşları gelmektedir. Günümüzde ise sivil toplum kuruluşları deyince ilk akla gelen derneklerdir. Dernekler deyince ise bilhassa yaşamakta olduğumuz dev metropol İstanbu ve çevresinde ilk akla gelen hemşehri dernekleridir. İstanbul Nevşehir İli Kaymaklı Beldesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği elbette ki yıllardır eksikliğini çektiğimiz bir özlemden doğmuştur.

Derneğimiz tüm Kaymaklı’larındır. Görevde olan tüm Belediye Başkanları derneğimizin doğal üyesidir.Tamamen gönüllükle hepimizin kendi işinden, ailesinden maddi ve manevi fedakarlıklarla sürdürdüğü çalışmalarımızı yeterli görmüyoruz. Bunun için özellikle de yeni nesil, gençlerimizin daha aktif olmalarını bekliyor, bu yönde çaba sarfediyoruz.

Şahsım olarak bugüne kadar hiçbir ayrım, hiçbir siyaset gözetmeksizin sadece “ Kaymaklı’lı olmak yeter”  ilkesi ile hareket etmekte, daima eğitime destek düşüncesiyle, ikinci ve üçüncü kuşak Kaymaklı’lılar olarak İstanbul’da yaşayan tüm hemşehrilerimizi kucaklamak hedefindeyiz dedi.

Başkan Pilavcı , Gerek İstanbul ve çevresindeki Kaymaklılı hemşehrilerimiz gerekse Kaymaklı kasabamızdaki hemşehrilerimizin her zaman hizmetlerindeyiz. İlk olarak İstanbul ve çevresinde eğitiminin sürdüren 35 Kaymaklılı Üniversite öğrencisi gençlerimiz için burs vermeye başladık.

Kaymaklıspor takımımız için Forma yaptırdık. Şimdide Kaymaklı genç takımımız içinde yeni forma siparişlerini verdik. En kısa süre sonra bu formaları teslim edeceğiz.

Ayrıca Önümüzdeki sene bir ilke daha imza atarak hemşehrilerimizle birlikte ilk defa Piknik yapmayı planlıyoruz. Kaymaklı Belediye Başkanımız Halit Elma ile de sürekli istişare içerisindeyiz. İnşallah En kısa süre içerisinde Nevşehir Milletvekillerimizide Derneğimizde misafir etmek istiyoruz dedi.


Emlak sektörünün Kocaeli Darıca bölgesindeki önde gelen firmalarından Bayramoğlu Emlak’ın sahibi, Bayramoğlu Ak Parti Mahalle Başkanı, Nevşehir Kaymaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pilavcı'ya bizlere göstermiş olduğu misafirperverliği ve Nevşehir sevdalılığı adına yaptığı güzel hizmetleri için kendisine teşekkür ediyor çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.