Mustafa KILIÇ Gazetemize yaptığı açıklamada,
Mensubu olmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi yetkili organları kabul eder ve hemşerilerimiz teveccüh gösterirse Orta Anadolu’nun en nadide ilçelerinden biri olan AVANOS’un; Avanos halkı ile birlikte katılımcı, üretken, adalet ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde yönetimine talip olduğunu açıkladı.

Benzersiz bu coğrafyanın geleceği için, Avanos’un güzide insanları ile birlikte KAPADOKYA’NIN merkezi haline getirmeyi planladıkları, müreffeh ve katılımcı potansiyeli yüksek bir AVANOS hedefi ile yola çıktıklarını açıkladı.

Bu kapsamda yanlarında yer alacak ve Avanos için sözü olan insanlarla; Avanos’u büyütmek, istihdamı, yatırımı artırmak ve hak ettiği seviyeye taşıyabilmek için üzerine düşen görev borcunu ödemek amacıyla aday adayı olduğunu açıklayan Mustafa KILIÇ  kendisiyle ilgili şu bilgileri verdi.

            Mustafa KILIÇ kimdir :

 11 / 10 / 1968 Yılında Avanos Bahçeli Evler Mahallesi doğumluyum. Avanos eşrafından Rahmetli Hüseyin Avni KILIÇ’ın oğluyum. İlkokulu AVANOS Kızılırmak ilk Okulunda, Orta ve lise öğrenimimi Kayseri T.E.D Kolejinde tamamladım. Üniversite eğitimimi (K.K.T.C) Doğu Akdeniz Elektrik ve Elektronik  Müh. de yaptım. Üniversite yıllarında Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrenci yönetim kurulu başkanlığı, KKTC Kurucu Cumhur Başkanı Rauf DENKTAŞ’ın gençlik danışmanlığı görevlerini yürüttüm. KKTC’de MDD (Milliyetçi Düşünce Derneği) teşkilatlanma ve faaliyetleri düzenlenmesi konusunda faal bir şekilde çalıştım. Lisans ve lisans öncesi yabancı dil eğitimimden dolayı ileri seviyede İngilizce bilmekteyim. Üniversiteyi bitirdikten sonra Nevşehir’in ilk özel okulu olan Kardelen Koleji’nin  kurucu ortağı olarak 1999-2001 yılları arasında Kardelen Koleji ve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüm. Yine kurucu ortağı bulunduğum Türkiye çapında restorasyon işleri yapan Mimsan Mühendislik İnşaat ve Ser. San. Tic. Ltd. Şti. yöneticiliğine devam etmekteyim.  Ortağı bulunduğum firmalar grup firma niteliğinde ve aile şirketi çatısı altındadır. Bu kapsamda aile içerisinde yapmış olduğumuz iş bölümü doğrultusunda 6 (altı) adet farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimiz bulunmaktadır. Mimsan Mühendislik ve bir Selçuklu eseri olan Saruhan Kervansaray’daki ortaklığım ve yöneticiliğim halen devam etmektedir.

Mimsan Mühendislik, 1995 yılından beri Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı, Dünya Anıtlar Fonu, Belediye ve özel kurum ve şahısların tescilli yapı niteliği taşıyan eski eser yapılarının restorasyonu konusunda uzmanlaşmıştır. Bu güne kadar sayısı 50(ELLİ) yi aşkın tarihi ve kültürel mirasımıza ışık tutan eski eserin günümüze kazandırılmasını sağladık.

Milliyetçi Hareket Partisi Avanos Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mustafa KILIÇ ileriki tarihlerde Avanos için hedeflediği geçmiş iş hayatındaki deneyimlerine dayanarak; oluşumunu tamamladığını beyan ettiği teknik-bilirkişi fikir ve proje ekibinin katkıları ile hazırladıkları, Avanos projelerini siz Sayın Avanos Halkı ile paylaşacağını gazetemize beyan etti.

Haber:Kızılırmak Gazetesi