CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Derinkuyu Cumhuriyet Meydanında kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaştı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermek üzere özel uçakla Nevşehir Kapadokya Havalimanına geldi. Partililerin karşıladığı Kılıçdaroğlu, daha sonra otobüsle Avanos ilçesine geldi..

Avanos İlçe meydanında otobüsün üzerinde konuşma yapan Kılıçdaroğu, Cumhurbaşkanı seçiminin çok önemli olduğunu, herkesin oyunu kullanması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu,"Önümüzde Cumhurbaşkanlığı Seçimi var. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri önemlidir. İstiyorum ki o makama oturacak kişi tarafsız olsun. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olsun. Tarafsız olması gerektiğine inanıyorsak seçeceğimiz bir aday var. Adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Cumhurbaşkanı adayının temiz olması lazım. Geçmişinde leke olmaması lazım.  Gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmaması lazım. Temiz adam düzgün adam, adı Ekmeleddin İhsanoğlu."

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından daha sonra Derinkuyu ilçesine geldi. Derinkuyu Cumhuriyet Meydanında kendisini bekleyen vatandaşlarla tokalaşarak selamlaştı. Niğde’deki proğrama yetişmek için halka el sallayan Kılıçdaroğlu Derinkuyu İlçesinden ayrıldı.