Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, CHP Gençlik Kolları ile birlikte düzenlediği gençlik eğitim çalışmalarına "Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi ve Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi Yaz Kampları" ile devam ediyor.

Kılıçdaroğlu Gençlik Kampında...

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, CHP Gençlik Kolları ile birlikte düzenlediği gençlik kampı için Nevşehir'in Gülşehir ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kapadokya Kartal Otel’de gençlerle buluşarak ögrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kılıçdaroğlu'na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, CHP 27.Dönem Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan ve ilçe başkanları ile partililer eşlik ettiler.

Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi Yaz Kampı, 14-18 Ağustos 2018 tarihleri arasında Basına kapalı olarak Kapadokya Kartal Otel’de gerçekleştiriliyor. 

Kamplara, 18-30 yaş arasındaki CHP Gençlik Kolları üyelerinin yanı sıra üniversite öğrencileri de katılım sağlıyor.

Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi’nde, CHP Tarihi, CHP Parti Programı, CHP Tüzüğü, Etkili İletişim, Sosyal Demokrasi ve Sosyal Proje Tasarımı konuları işlenerek, sosyal proje uygulaması gerçekleştiriliyor.

Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi’nde ise konusunda uzman Parti Yöneticileri ve Milletvekilleri tarafından Sosyal Demokrat İdeoloji, Örgütlenme ve Dayanışma Anlayışı, Evrensel İnsan Hakları, Dünya ve Türkiye’deki Güncel Konular, Sosyal Demokrat Pencereden Çalışma Hayatı, Emek ve Sendikalar, Basın Özgürlüğü, Kadın-Erkek Eşitliği, Dünyada İz Bırakan Devrimler ve Atatürk’ü Anlamak konuları işlenerek; oluşturulacak çalışma gruplarıyla atölye çalışmaları yapılmakta. 

Her iki eğitimde de “Deneyim Konuşuyor” başlıklı toplantılar yapılarak milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yönetiminde yer alan deneyimli CHP’lilerin gençlerle buluşması sağlanıyor.

Eğitim kampında siyasi eğitimlerin yanı sıra yoldaşlık kültürünün de gelişmesine katkı sunacak münazara ve sohbetler, film gösterimleri ve spor faaliyetleri gibi çeşitli etkinliklere de yer verilecek.

Haber:Mustafa Ferveren