AK Parti’de teşkilatların yenilenmesini sağlayacak, önümüzdeki yıl ya da bir sonraki yıl yapılması beklenen genel seçimlere partiyi taşıyacak il başkan adayının kim olacağı merak konusu.

Bu konuda el altından nabız yoklayanların yanında henüz ismi konmasa da bir esnaf ismi bugünlerde parti kulislerinde sıkça dolaşıyor. O ismin kim olduğu, parti kulislerinde isminden sıkça bahsedilmesinin ardından neler olduğu henüz bilinmiyor.

Nevşehir de AK Parti İl başkan adayları arasında ismi geçenler arasında Cemil Çöloğlu ve Jeoloji mühendisi Umut Ergül isimleride kamuoyunda geçiyor.

2002 Yılından bu yana Hasan Ünver, Erdal Feralan, Ersan Erkut, Münevver Can, Kazım Sunar ve M. Ali Tanrıver isimlerinin ardından Partinin yeni il başkanının kim olacağı sorusu gündemdeki yerini bir süre daha koruyacak gibi.

Kimileri nabız yoklarken isimlerinin kamuoyunda duyurulması adına yerel basında ve internet sitelerinde haber yaptırmaya devam ederken, bazı masa başı haberlerde muhtemel adayların bazılarının üzerine çizgi çekildiğini, bazılarının ise Nevşehir’in medarı iftiharı işler becerdiğini okumanız mümkün olacak. Bu tür haberlerin arkasında nelerin döndüğünü ise kestirmek gayet mümkün.

İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in henüz kendisinin adaylığı konusunda net bir açıklama yapmadığı gözlenen AK Parti’deki adaylık yarışında 19 Ağustos 2017 tarihinde başlayacağı belirtilen ilçe kongrelerinin de büyük etkisi olması bekleniyor.