Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili geri adımların atılabileceği iddiaları için net konuştu. Başbakan "Asla geri adım atmayacağız. Kesintiye uğratmak isteyen her kim olursa olsun bunun vebalinden asla kurtulamaz" dedi. 

Bingöl Havalimanı'nın açılışında konuşan Başbakan, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu’da yatırımlar hız kazandı. Yıllık 500 bin yolcu ağırlamaya hazırlanan Bingöl Havalimanı  uçuşlara kapısını açtı.

Dev yatırımın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Başbakan açılışta, "Resmi seferler başlıyor. Bingöl Yüzen Adaları görmek isteyen turistler olacak. Kartal oyunu izlemek isteyen turistler gelecek" dedi. 

Bingöllüler'in büyük ilgi gösterdiği açılışta, Başbakan çözüm sürecini anlattı.

Dikkat çekici uyarılar yapan  Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, içeride ve dışarıda barışı, huzuru ve kardeşliği savunmasından rahatsız olanlar var. Biz onların bu rahatsızlığı karşısında asla geri adım atmayız, atmayacağız da" 

"ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Çözüm sürecinden geri adım atılmayacağının altını bir kez daha çizen Başbakan, "Çözüm süreci sizin hayırlı duaları ile başarılı şekilde ilerliyor. Acı haberler değil, güzel haberler alıyoruz. Çözüm sürecinden asla geri adım atmayacak, gençlerin akan kanını durdurmak, annelerin ve babaların göz yaşını dindirmek için sabırla sebatla yolumuza devam edeceğiz. Şunu bilmenizi isterim: Bu süreci sabote eden, akamete uğratan, kesintiye uğratmak isteyen her kim olursa olsun bunun vebalinden asla kurtulamaz. Bu süreci başarısızlığa uğramak için şark kurnazlığı içine girenler, tarihe ve bu millete bunun hesabını veremezler" diye konuştu.

"TENCERE TAVA ÇALANLARA ALDANMAYIN"

Başbakan, Gezi Parkı eylemlerine de dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin çehresini değiştirmek ve daha da büyütmek için ne gerekiyorsa kararlılıkla bunu yapacağız. Öyle tencere tava çalanlara falan aldanmayın. Halkını rahatsız eden bu insanlar, demokratik bir arayış içinde değiller. Tam aksine çevrecilik noktasında gürültü kirliliği yapmak suretiyle çevreyi katlediyorlar. Bu yaptıkları suçtur" dedi.

"MISIR'DA YAŞANANLAR TÜRKİYE'DE DE YAPILMAK İSTENDİ"

Mısır'da yaşananların Türkiye'de de yapılmak istendiğini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunlanı dile getirdi:

"Bu bölgenin, bu coğrafyanın insanını her oyuna, her tuzağa boyun eğenler olarak görenler, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Mısır'da 'darbeyi yaparız, işimize bakarız' diye düşündüler. Ama Mısır halkı bu oyunu bozdu, bu tuzağı alt üst etti. Bu senaryoyu yırtıp attı. Benzer bir senaryoyu Türkiye'de uygulamak istediler. Ağaç diyerek, çevre diyerek, park diyerek insanları sokağa döktüler." 

Başbakan birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Kurulan tuzaklara karşı çok dikkatli olmalıyız. Büyüyen güçlenen Türkiye'yi tahriklere karşı sabırlı olmalıyız. Bugünlere her türlü sabotajı aşarak geldik. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'sine beraber ulaşacağız..Bu sürece sahip çıkmalıyız." ifadesini kullandı.

ŞIRNAK HAVALİMANI'NA ŞERAFETTİN ELÇİ'NİN İSMİ VERİLECEK

Başbakan önümüzdeki günlerde Kastamonu ve Şırnak'taki havalimanlarının açılışınıda yapacak. 

Şırnak'taki Havalimanın ismini bizzat kendisi açıklayan Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin eski siyasetçilerinden, eski bakanlarından, Şırnak'ın evladı, Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. Zira bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz farklıyız. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz" diye konuştu.