Arısoy; İlk projem Kızılırmak-Sadabad parkı düzenlemesi olacak

MHP. Gülşehir Belediye Başkan Adayı Vahdi ARISOY; Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyeleriyle birlikte Gülşehir’de ki problemleri yerinde tespit etmek Bilimsel ve uygulanabilir projelerini hayata geçirmek için Gülşehir’de bir takım incelemelerde bulundular.
 
 Aksaray Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Emin KARA, Ulaşım Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih DEKTAŞ, Yapı Mekaniği Anabilim Dalı Bşk. Yrd. Doç. Dr. Fatih Kürşat FIRAT, MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Vahdi ARISOY, MHP Gülşehir İlçe Başkanı Abdullah ERGEN, Gülşehir’de 20 yıl Belediye başkanlığı yapan Eski Belediye başkanı Erol ÜNLÜSOY, MHP.  İl Genel Meclisi Adayı Hilmi ERGENE’nin gün boyu Gülşehir’de yaptığı tespitler, çözüm önerileri ve hayata geçirilebilir projeler için görüş alış verişinde bulunarak istişare yapıldı.

 Aksaray Üniversitesinden gelen öğretim üyelerinin tespitlerini dinleyen Vahdi ARISOY; Gülşehir’in gelişmesi için uygulayacağı projeler içinde, İlçe Başkanı ERGEN, Öğretim üyeleri ve Erol ÜNLÜSOY’la istişare yaptılar. Öğretim üyelerinin ortak çıkarımı şu şekilde oldu; Kepez dediğimiz tepeden baktığımızda Kızılırmak’ın görüntüsünün berbat olduğu, kısa zaman içerisinde tedbirler alınmaz ise bataklığa dönüşeceği, bu da sivrisinek oluşumunu hızlandıracak ve Svrisinekler  çoğalacak bununda şehri sağlık yönünden tehdit edeceğini belirttiler.  Barajın su tutulmadan önce içinin temizlenmesi gerektiği ve gerekli önlemlerin alınması gerekliliğini,  suyun kot seviyesinin yüksek olması ki, gördüğümüz su motorlarından bunu rahat anlayabiliyoruz ayrıca  kötü lağım kokusunun var olduğunu anlıyoruz, bu koku sıcaklık artınca burayı yaşanmaz bir yer  haline getirecektir.  Ayrıca gördüğümüz kadarı ile 5 su pompası çalışmakta bu da  enerji sarfiyatını artıracak belediyeye maddi bir külfet getirecektir.

 Vahdi Arısoy yaptığı açıklamada; Sorunları yerinde tespit, Gülşehir’de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerimizi  ve geliştirdiğimiz Kızılırmak Havzası-Sadabad parkı projemizi yerinde tespit için bugün hocalarımızı Gülşehir’de misafir ettik. İnşallah son halini alacak “Kızılırmak’ı Gülşehir’in Boğazı Yapacağız.” İsimli projemizi bir hafta içinde resimleri ile birlikte Gülşehir’li hemşehrilerimizle paylaşacağız, kamuoyuna basın ve el ilanları yoluyla duyuracağız.  Uygulanabilir, halkımızı kötü koku, sivrisinek belasından kurtaracağımız gibi Turizm, su sporları, görsellik ve içerisinde eğlenceyi de barındıran çok amaçlı bir proje, eminiz ki Gülşehir’li vatandaşlarımızda bu projemize onay verecektir.  Dedi. Bu vesile ile de ilk projemiz “Kızılırmak’ı Gülşehir’in Boğazı Yapacağız”ı kamuoyuna duyurmuş olduk. şeklinde belirtti.