''01 Kasım'da yapılan 26 ncı dönem  genel milletvekili seçimlerinden 10 gün önce ''YENİ AKİT'' Gazetesine özel bir beyanat vermiş ve ''AK Parti'nin en az %46 oy alarak tek başına iktidara geleceğini, HDP'nin ise baraj altında kalacağını iddia etmiştim.

Aslında AK Parti'nin %50 oy alacağını tahmin etmeme rağmen, mahalle baskısından çekindiğim için %46 rakamını telaffuz ettim.

Yurt dışında vatandaşlarımızın kullandığı oylar sayesinde HDP kıl payı barajı geçebilmiştir.

AK Part'nin %46 oy alacağını YENİ AKİT Gazetesine açıklamam geniş yankı buldu. Dışişleri Bakanlığındaki ''monşerlerin'' ağır ve haksız  hücumlarına maruz kaldım. 

-Sigara dumanı kadar ağırlığı olmayan sözde aydınlarımız koalisyon hükümetine vize vermediği gerekçesiyle Sayın Cumhurbaşkanımızı haksız yere eleştirmişlerdir.
Şimdi o yarı aydınlar Sayın Cumhurbaşkanımızın haklılığını ve gerçek bir lider olduğunu kabullenmişlerdir.

-Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul ÖZKÖK yazılarında AK Parti Hükümetine kuyruk sallamaya şimdiden başlamıştır.

-5 aylık sıkıntılı dönemde ALLAH KORUSUN Ahmet Necdet SEZER veya Ekmeleddin İHSANOĞLU Cumhurbaşkanlığı makamında oturuyor olsa idi Türkiye kaosa sürüklenebilirdi.

-7 Haziran seçiminde sandığa gitmeyen AK Partili seçmenler bu defa sandığa gitmişlerdir.

-Yüzen ve gezen oylar AK Partiye gitmiştir.

-Yurtdışında 3 milyona yakın seçmen vatandaşımız yaşamaktadır.Hukuki ve fiziki engeller yüzünden katılım yüksek olmamasına rağmen AK Parti oyların %55'ini alabilme başarısını göstermiştir.

-PKK ve DAEŞ terör örgütleriyle  mücadele AK Partiye ciddi bir oy kazandırmıştır.

-Son seçim Sayın Cumhurbaşkanımızın gerçekten bir dünya lideri olduğunu teyid etmiştir. Başbakanımızın da AK Parti Genel Başkanlığı perçinlenmiştir.

-Şubat-2001'de Sayın Cumhurbaşkanımıza ''Aziz Milletimiz Sizi er-geç Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak taçlandıracak'' demiş idim.

-2011 genel milletvekili seçimlerinden sonra Avustralya'dan Sayın DAVUTOĞLU'na gönderdiğim  bir e-mail mesajında ''Aziz ve Muhterem Bakanım, 2014'de muhtemelen Başbakanımız Aziz Milletimiz tarafından Cumhurbaşkanı  seçilecek ve Zat-ı Alileri de muhtemelen AK Parti Genel Başkanlık koltuğuna oturacak ve Başbakanlığa atanacaksınız. Başbakanlığı rahat götürebilirsiniz  ancak güçlü bir teşkilata sahip olan AK Parti Genel Başkanlığında zorlanabilirsiniz, bunun için Anadoluyu gezmenizi ve AK Parti il kongrelerine katılmanızı emrinizde görevli bir Konsolos olarak telkin ve tavsiye etmeme müsaade buyurmanızı istirham ediyorum.

Zat-ı Alilerinin kamuoyunda  iyi bir imajı olduğunu bilmem hatırlatmaya gerek var mı?''

-Seçmen istikrarı tercih etmiştir.

-Yeni kurulacak DAVUTOĞLU Hükümeti'nin seçim vaadlerini yerine getireceğine, PKK ve DAEŞ terör örgütleriyle ciddi şekilde mücadele edeceğini düşünüyorum.

-FETÖ Terör örgütüyle ve DOĞAN MEDYA ile de hesaplaşma zamanının geldiğini ve hatta geçtiğini Aziz Milletimizin değerlendirmelerine sunuyorum." 

Selam, sevgi ve saygılar.

Vahit ÖZDEMiR 
(E) Konsolos/Siyaset Bilimci