NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kozaklı ilçesinde yerel seçimler AK Parti için değişikliğe, MHP’nin küskünleri kazanmasına ve CHP’nin iyi projelerle halkın önüne çıkmasına gebe.

Kozaklı’da dengeler bıçak sırtında. AK Parti’den iki dönem boyunca belediye başkanlığı koltuğuna oturan mevcut başkan Erdoğan Çelik’i ilk 2 dönem oturduğu belediye başkanlığı koltuğunda iyice yıprandı. 
 Son dönemlerde belediyeden halk arasına inmeyen Çelik’in yeniden aday gösterilmesi burada MHP’nin işine yarayacak. 2009 yılında Erdoğan Çelik ile seçime giren Ak Parti az kalsın bu yarışı MHP’ye kaptırıyordu. Öyle ki Kozaklı ilçesinde bin 884 oyu Ak Parti, 1774 oyu MHP almıştı. CHP ise 76 oy alarak seçimde 3. Parti oldu.
 AK Parti ile MHP arasında sadece 110 oy farkla belediye başkanlığı seçimlerini Ak Parti kazanırken, Ak Parti iktidarına rağmen Kozaklı gözle görülür bir değişim yakalayamadı. Ürgüp, Avanos, Gülşehir TOKİ konutları ile değişimi başlatırken, Kozaklı’da bu olmadı. Yine Ürgüp, Avanos, Gülşehir, Mustafapaşa’ya açılan ve hatta şimdi de Derinkuyu’ya dahi açılacak olan Yüksekokul Kozaklı’nın yanından geçmedi.