Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir 1. Sıra adayı Bülent Tekiner, “Bu düzen değişecek, Nevşehir gelişecek” sloganıyla başlattığı seçim kampanyasına hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Kozaklı, Hacıbektaş ve Gülşehir ilçelerini karış karış dolaşan Tekiner, Avanos’a gelerek halkın ve pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. Bu arada CHP’nin Nevşehir’de kullanacağı seçim otobüsü de ilk kez görücüye çıktı. Beyaz rengin hâkim olduğu seçim otobüsü halkın büyük ilgisini çekti.  

 

NEVŞEHİR (Avanos) - Milletvekili adayı Mehmet Değirmenci ile birlikte Avanos’a gelen Bülent Tekiner’i CHP Avanos İlçe Başkanı Alper İbaş ve kalabalık bir partili grubu karşıladı. Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce ve İl Genel Meclisi üyesi Tayfun Ceyhan’ın da eşlik ettiği CHP heyeti, Taşköprü yakınında kurulan Cuma pazarını ziyaret etti.

 

HALK BIKMIŞ

Tek tek dolaşarak sorunlarını dinlediği Pazarcı esnafının yüksek maliyetlerden yakındığını, halkın ise el yakan fiyatlardan şikâyet ettiğini kaydeden Tekiner, “Millet usandı artık. Yaşanacak bir Türkiye, yaşanacak bir Nevşehir istiyor. Ve biz CHP olarak ‘yaşanacak bir Türkiye’ sözü veriyoruz” diye konuştu. 

 

EL YAKAN FİYATLAR

Ziyaret esnasında kendisine büyük ilgi gösteren ve pahalılıktan şikayet eden vatandaşlara, tezgâhlarda el yakan fiyatların sebebinin pahalı mazot olduğunu anlatan Bülent Tekiner, CHP iktidarında mazotun çiftçiye 1,5 liradan satılacağını ve fiyatların kontrol altına alınacağını vurguladı.

 

DUYGUSAL ANLAR

Seçim çalışması esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Bülent Tekiner’in, 12 Eylül öncesinde CHP İl Başkanı olarak görev yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Avukat Zeki Tekiner’in oğlu olduğunu öğrenen kimi yurttaşlar gözyaşlarına hâkim olamayarak, milletvekili adayı Bülent Tekiner’e sarıldılar.