Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin başına yeniden genel başkan olmasının ardından gelişen süreçte memurlara da siyaset yapma hakkının tanınmasını talep ettiklerini dile getirdi.
Yaşanan bu süreçte kamu da çalışan işçilerin ve Üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin kampus dışında siyaset yapabilmelerine karşın 657 sayısı kanuna tabi memurların henüz siyaset yapma haklarının bulunmadığını hatırlatan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, konuyu Memur-Sen konfederasyonunun 2010 yılından beri gündeme taşımaya devam ettiğinin de altını çizdi.
Özdemir, “Malum olunduğu üzere 2010 yılında yapılan referandumda biz toplumsal ve toplu sözleşmeye evet kampanyası yapmıştık. Yetmez ama evet demiştik. O referandumun hemen ardından yeni anayasa yapılması konusunda Eğitim-Bir-Sen olarak çabalarımız olacağını ifade etmiştik. Genel merkezimiz tarafından anayasa çalıştayları ve kongreleri yapıldı. Bunlar kitapçık haline getirildi. Bu konuda bizim önemli taleplerimiz vardı. Bu taleplerimizin bazıları henüz ele alınmamış olsa da 16 Nisan’da yapılan referandum sonrasında Başkanlık Sistemi devreye girdi. Milli irade platformu olarak biz buna hep destek olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde yeniden Partisinin genel başkanlığına döndü. Bu süreç Türk siyaset hayatında yeni bir başlangıç olacak. Bundan sonra hükümet krizleri ve koalisyonlar ülkemiz literatüründen çıkarılmış olunacak. 2019 yılındaki seçimin ardından artık hükümeti halk kuracak, güvenoyunu halk verecek. Tarihe bakıldığında bir takım insanların sürdürdükleri pazarlıklar sonucunda hükümetler kuruldu ve yıkıldı. Memur-Sen olarak bizimde bazı beklentilerimiz var. Bu taleplerimizden biri de memurların da herhangi bir siyasi partiye üye olmasının önü açılmalı. Bunu 2010 yılında gündeme getirmiştik. Siyasete yön verenler her meslekten olmalı. Kamu da çalışan işçilere, Üniversitedeki akademisyenlere bu hak veriliyor. 657 sayılı kanuna tabi memurlara bu hak verilmiyor. Biz bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.