Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. Fazlı Koç, AK Partili Aday Adayının açıklamasına sert tepki gösterdi.
MHP Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. Fazlı Koç, AK Parti Aday Adayının ‘’Bu Seçim Hak ve Batılın Mücadelesi Olacak’’ açıklamasına sert tepki gösterdi. MHP Aday Adayı Koç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

10 03 2015 tarihinde Nevşehir’de faliyet gösteren bir siyasi parti aday adayının “BU SEÇİM HAK VE BATILIN MÜCADELESİ OLACAK ‘  7 Haziran seçimleri bana göre hak ve batılın mücadelesi olacak. Şer odaklarının bir araya gelerek AK Parti’ye karşın birleştikleri bu seçimde hak ve batılı sandığa gidecek Vatandaşımız ayırt edecek” ifadeleri tarafımızı ve kamu oyunu rencide etmiştir. Bu nedenle öncelikli olarak hakın ve batılı ne olduğunu açıklama yapan aday adayına ve bu türlü düşünen tüm ayrıştırmacı ve yanlış düşünen kişilere belirtmek isteriz ki .

Hak, Allah’ın kitabında emir ve tasvip buyurduğu, ölçüsünü, boyutlarını ve sınırlarını yine bizzat vahiyle çizdiği, devamında cenneti vaad ettiği esenlik ve insanlık yoludur.

 Bâtıl ise, Allah’ın kitabında uyardığı ve nehyettiği aykırı ve tutarsız yolların tamamıdır.

Ülkemizde fitne ve fesat çıkarmak isteyenlere verilecek en güzel cevap gene baş tacımız Kuranı kerim den şu ayetlerdir.
Kalplerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak için, ayetleri kendilerine göre yorumlar. [Al-i imran 7] ,Onlar öyle sapıklar ki, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarırlar [Bakara 27] ve gene Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür. [Bakara 217] ayetlerini bu tür düşünenlere hatırlatırız.

İlimizde birlik ve beraberlik huzurlu geçmesi gereken seçim döneminde Nevşehir’de kendi gibi düşünmeyenlere batıl ifadesini kullanması yanlış olduğu kanaatindeyiz. Gereğini arkadaşımızın yapması gerektiğini düşünüyoruz.