öncesinde gazetemize yaptığı açıklamada daha önce başlıklarını yine gazetemiz aracılığı ile kamuoyu ile paylaştıkları projelerden ilk iki başlığın detaylarını açıkladı.

Değişime ortak olunması gerekiyor diyen Mustafa Kılıç, artık Avanos için üretme ve gelişme zamanının geldiğini ve bunun için de uzun süredir çalıştıkları; Avanos projelerinin başlıklarını belirli aralıklarla açıklayarak Avanoslularla paylaşacaklarını belirtti.

Sözlerine geliştirdiğimiz projeler bir hayalden öte; bu günden alt yapısı hazırlanmış kaynakları için girişimleri yapılmış sadece Avanosluların onayını bekleyen projeler olduğunu ifade ederek devam etti.

Gazetemizde daha önce yayınlanan birinci bölüm proje başlıklarına taraflı tarafsız bütün çevrelerden olumlu dönüşlerinin olduğunu, Avanos’tan aldıkları gücün ve Avanos için sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek ilk iki proje başlığının detaylarını paylaştı.

 

PROJELERİMİZ – 1. BÖLÜM

 

PROJE -1- (GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKIP, GELECEĞİMİZE YÖN VERMEK İÇİN…)

 

ESKİ AVANOS EVLERİNİN TURİZME KAZANDIRLMASI

 

MEVCUT DURUM: Avanos’un Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde bulunan Avanos’un evlerinin restorasyonunun yapılması için ivedilikle harekete geçilecektir.

            Bugüne kadar ciddi anlamda ele alınmamış; Avanos’a ve bölge turizmine kazandırılamamış bu yapılar gün geçtikçe daha da kötü bir hal almaktadır.

 

ÇÖZÜM YOLU: Bu problemin çözümü için belediye bünyesinde bir birim oluşturulacaktır. Oluşturulan bu yeni birim; konusunda uzman Mimar, Mühendis ve proje sunum ekibi ile birlikte,  İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi. Doğuş Üniversitesi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nun çok değerli akademisyenlerinden oluşan danışma kurulun danışmanlığında projeleri değerlendirecektir.

Bu kapsamda mülkiyete sahip olan mal sahipleri; eski evinin tapusu ile belediyeye müracaat edecek ne amaçlı kullanmak istediğini belirledikten sonra hangi fonlardan, kuruluşlardan hibe krediler temin edileceği çalışmasına başlanacaktır. Destek kuruluşu belirlendikten sonra projelendirme ile ilgili olarak üniversite proje biriminde konuyla ilgili Koruma Kurulunun standartlarına uygun proje çalışmalarına başlanacak, belirlenen fonksiyon projesine göre sunum ekibi, kriterlere uygun dosya çalışması yapacak ve dosya tekamül edecektir.

 

PROJE AMACI: Buradaki amaç, vatandaşımızın önünü açarak belediyeciliğin gerektirdiği kamu hizmetini sunmak, yerel işletmeciliği oluşturup, Avanoslunun kendi işinin sahibi olmasını sağlamak olacaktır.

 

SONUÇ ve HEDEF: Atıl ve kaderine terk edilmiş durumdaki gayrimenkullerin Avanos ekonomisine ve bölge turizmine kazandırılması, istihdam üretilmesi, yerel esnafın desteklenmesi ve bölge dokusunun korunması hedeflenmektedir.

 

 

 

PROJE -2- (AVANOS’UN GÜN YÜZÜNE ÇIKMAMIŞ DEĞERLERİNİ; SAHİPSİZ ve KADERİNE TERK EDİLMİŞ HALDE BIRAKMAMAK İÇİN…)

 

KAYA KÜLTÜR ve KONGRE MERKEZİ PROJESİ

 

MEVCUT DURUM: Bugüne kadar çeşitli teknik hatalar ve mali problemlerden dolayı yapımı bir türlü gerçekleştirilemeyen KAYA KÜLTÜR ve KONGRE MERKEZİ’NİN gün geçtikçe yapısal sorunları artmaktadır ve Avanos’un önemli bir değeri hiç gün yüzüne çıkmadan yok olup gitmeye mahkum bırakılmış durumdadır.

 

ÇÖZÜM YOLU: Bölge turizmi için acil ihtiyaç ve Avanos için önemli bir prestij ve gelir kaynağı durumundaki KAYA KÜLTÜR ve KONGRE MERKEZİ’nin gerekli proje çalışmalarının belediye bünyesinde oluşturulacak özel birim aracılığı ile projeleri ivedilikle tamamlanarak, yapımına  başlanması için gerekli bütün teknik destek sağlanarak faaliyete geçirilmelidir. Bu yatırımla ilgili kaynak oluşumunda YAP-İŞLET-DEVRET modeli uygulanarak öncelikli olarak yerel turizm yatırımcıları teşvik edilecektir.

 

PROJE AMACI: Bölge turizmi için acil ihtiyaç durumundaki Kaya Kültür ve Kongre Merkezi faaliyete geçirilerek, Avanos’un ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda kongre, toplantı, sergi ve panel merkezi olarak çok amaçlı kullanıma açılması hedeflenmektedir.

 

SONUÇ ve HEDEF: Avanos’un marka değerini ve dünyaca bilirliğini artıracak olan bu merkezle; Avanos’un gelir kaynaklarını artırmak ve böylece istihdam sağlamak amaçlanmaktadır.