MHP Genel Başkanlığına, 1 Kasım seçimlerinin ardından adaylığını açıklayan Koray Aydın, MHP'de yaşanacak değişimin iktidarı getireceğini söyledi. 
Aydın, Nevşehir’de partililerle bir araya geldi. Milliyetçi Hareket Partisinde Kurultay talep eden imzaların toplanması, Genel Merkez'e teslimi ve mahkeme sürecinde de delegelerde istişarelerde bulunan Koray Aydın, "Türkiye’nin şuanda ki içinde bulunduğu şartları gözleyen çaresiz kalmış milyonlar ayağa kalkacak bir cesur eli bir yiğit eli ve Türk milletinin tamamını kapsayacak o geniş yürekliliğe sahip bir güç merkezinin oluşmasını bekliyor" dedi.
MHP Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Koray Aydın, Nevşehir’de partililer ile bir araya gelerek olağan üstü kurultay süreci ile ilgili olarak partililer ile bilgilendirme toplantısı yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın burada İHA’ya yaptığı açıklamada mahkemenin 15 günlük süre verdiğini ve bu süre içerisinde delillerin toplandığını ifade ederek 15 gün içerisinde kurultay ile ilgili olarak bir kararın çıkmasını bekliyoruz dedi. Aydın, “Her zamankinden güçlü ve daha kuvvetli bir Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihtiyaç var. Ama bu saydığım dünya şartları özellikle MHP’nin kendi kök değerlerine üzerinde yükseldiği ana değerlerine bağlı, MHP’yi gerçek manada kendi düşünce sistematiği içerisinde temsil edebilecek bir yapı oluşturmak için MHP’de bir değişim talebi var. Biz MHP’de ki bu değişim talebinde hareketin başkalaşmadan, gelişim göstererek ve MHP’nin tarihi kimliğine uygun bir yapıda yeniden yapılanmasını arzu ediyoruz. Ben bu şekilde düşünen arkadaşları temsilen aday olmuş durumdayım. Çünkü bu kimliği ile var olabilecek güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’de ki bütün dengeleri değiştirecektir buna yürekten inanıyoruz. Bir defa Türkün tasfiyesi mümkün olmaz. Bu iç savaş ortamı ortadan kalkar. Dışarıda da daha itibarlı daha saygın daha sözü dinlenir bir MHP olgusu çıkar. Bizim bugün yürütülen olağanüstü kongre talebimizi bu şartlar içerisinde görüp değerlendirmek lazım. Şuanda tabanımızın isteği ve arzusu doğrultusunda adım atıldı. Genel Merkezimiz bunun gereğini yerine getirmeyince de hukuki süreç başladı. Şuanda hukuki süreç işliyor. Mahkeme 15 günlük bir süre verdi. Bu 15 günlük süre içerisinde süre dolduktan sonra tahmin ediyorum ilk fırsatta karar verecek. Çünkü bu 15 günlük süreyi bütün delilleri toplamak için kullanıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından, ilgili seçim kurulundan hem kurultay delegeleri hem imza verenleri de noterlikten asılları istendi. Gene Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından bütün parti üyelikleri istendi. Birde bizim emsal olarak gösterdiğimiz Saadet Partisi kongresinin kararının aslı ilgili mahkemeden istendi. Demek ki bu 15 günlük süre içinde görülüyor ki bu deliller toplanarak hızlı bir karar verileceği anlaşılıyor. Bizde bunu izliyoruz, sonucunu bekliyoruz” şeklinde konuştu.
MHP’den kurultayın yapılacağına inanıyor musunuz sorusuna da cevap veren MHP’li Koray Aydın, yani şuanda ki yapılmış olan talep kanunun emrettiği bir talep. Yani kanunun bir açık hükmü varken buna inanıyor musunuz demek bile bana göre mümkün değil. Türkiye bir kanun devleti, hukuk devleti. Eğer böyle isek bu kongrenin olacağı kesin diye konuştu.
MHP’de yapılacak olan Genel Başkanlık değişimi ve kadrolarıyla yapılacak olan ilk genel seçimlerde MHP’nin iktidara geleceğine yürekten inandığını kaydeden Aydın şunları kaydetti:
“Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar olma mecburiyeti var. Bu mecburiyetin bu partiye gönül veren milyonlarda farkında. Ayrıca Türkiye’nin şuanda ki içinde bulunduğu şartları gözleyen çaresiz kalmış milyonlar ayağa kalkacak bir cesur eli bir yiğit eli ve Türk milletinin tamamını kapsayacak o geniş yürekliliğe sahip bir güç merkezinin oluşmasını bekliyorlar. İşte bu kongre MHP’de güç merkezinin inşasını sağlayacak. Yürekten inanıyorum MHP de kesinlikle iktidar olacak.”