Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, 15 Temmuz gecesi yaşananları bir kez daha kınadı. Kaya, OHAL kanunun iyi niyet çerçevesinde, darbe girişiminde suçlu ve suçsuzu iyi ayırt edilerek uygulanmasının gerektiğine dikkat çekti.
Darbe girişiminin hükümet ve ilgili kurumlarca enine boyuna araştırılıp nedenlerinin araştırılması gerektiğine vurgu yapan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kaya, “15 Temmuz gecesi yaşananlar tamamen bir terör olayıdır. Maalesef milletin silahını millete, devlete karşı kullanarak yönetimi ele geçirmeye yönelik yapılan bir terör saldırısıdır. Bu zihniyeti lanetliyoruz. Bu saldırıyı yapanların nasıl bir araya geldikleri, bu darbe girişiminin nasıl hazırlandığının enine boyuna araştırılması gerekiyor. Hükümetimizin bu konuda gerekli adımları atacağına inanıyorum. Bizlerde hükümetimizin arkasındayız” dedi.
OHAL’in çıkarılmasında Milliyetçi Hareket Partisinin de hükümete destek verdiğini hatırlatan Kaya, halkı olumsuzluğa sevk edecek kararların alınmaması gerektiğine işaret etti.
Kaya, “OHAL Hükümete kararname çıkarma yetkisini veriyor. Parti olarak çekincelerimizi mecliste de belirttik. Suçlu suçsuz ayırımında dellli, ispatlı bir şekilde işlem yapılmalı. Kişisel hak ve özgürlükleri iyi değerlendirilmeli. Halkımızı toplumsal bir olumsuzluğa sevk etmeyecek bir şekilde yapılmalı. OHAL konusunda bir hükümetin arkasında durduk. Çünkü hükümetin darbe girişimi konusunda hızlı hareket etmesi gerekiyor. Bunun içinde bu kanunun çıkarılması zorunlu idi. OHAL’in verdiği yetkiler iyi niyetle kullanılmalı. Suçsuz yere kimsenin cezalandırılması hoş olmayacak” ifadelerinde bulundu.