Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Kadın Kolları Başkanlığı bugün Avanos ilçesinde Hıdrellez şenliklerine katıldı.

MHP Nevşehir Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bugün Avanos ilçesinde seçim çalışmalarında bulundu. Avanos ilçesinde ev ziyaretlerinde bulunarak 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde partilerine destek isteyen MHP Kadın Kolları üyeleri Avanos ilçesinde Kızılırmak kenarında Avanos halkının düzenlemiş olduğu Hıdrellez kutlamalarına katıldı. MHP Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından ırmak kenarında yapılan kutlamalarda ailelerin konuğu oldular. MHP Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Gürbüz burada vatandaşların bayramını kutlarken 7 Haziran seçimlerinde de MHP’ye destek istedi.




 
Peki Hıdrellez Nedir ?

Her yıl Türkiye’nin birçok bölgesinde coşkuyla kutlanan Hıdrellez şenlikleri, Nevşehir’in Avanos ilçesinde renkli görüntülere sahne oldu.  Hıdırellez bolluğun bereketin sembolü Hızır ile İlyas'ın yıl içerisinde bir araya geldiği bayram günüdür. Türk-İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olan bu günde çeşitli gelenek ve adetler yerine getirilir.


Hıdırellez gününde baharın gelişi ile bolluk ve bereketin artması için çeşitli dileklerini gül ağacına asacaklar. Hıdırılellez 5 Mayıs gecesi başlayıp ve bir sonraki gün de ikindiye kadar devam edecek. Hıdırellezde dileklerin kabul olması için gül ağacının dibine şekiller çizilir notlar bırakılır. Hıdırellez Sabahı  da o notlar alınıp suya bırakılır.