Nevşehir MHP İl Genel Meclis Üyeleri, Haydar Çiftci, Derviş Hilal , Hilmi Ergene , Azmi Önal ve Derviş Kuzay düzenledikleri ortak yazılı basın açıklamasında şunları ifade ettiler:


Kamuoyuna Saygı ile duyurulur,

Nevşehir İl Özel İdaresi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından tanzim edilen raporlar ve Nevşehir İl Özel İdaresi İL Genel Meclisi oylamasının neticesinde, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Sulusaray Kasabası Karayazı mevkii tapunun K33D05C pafta, 180 ada, 1 ve 6105 nolu parsellerdeki taşınmaz ile mülkiyeti Nevşehir Belediyesine ait olan İbrahimpaşa Mahallesi 1.mıntıka tapunun 20 k3 pafta,3115 ada ve 2 parselde kayıtlı bulunan 7000 m2, şehir imar planında konut dışı kentsel çalışma alanı aynı zamanda akaryakıt istasyonu alanı, ilimiz Bekdik Mahallesi 4.mıntıka tapunun 16j 4 pafta,3161 ada, 2 parselde kayıtlı bulunan 4625,75 m2 şehir imar planında akaryakıt satış ve bakım istasyonu, ilimiz Bekdik mahallesi tapunun 36 pafta, 14 ada, 14 parsel 22,23,25 ve 110 nolu bağımsız bölümlerinde kayıtlı bulunan dükkanlar ve ayrıca Pazar meydanından 8,12,13,10 ,37 ve 38 nolu dükkanlar karşılığında takas edilmiştir.

Yukarda bahsedilen ve takas bedeli olan gayrimenkuller mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 180 ada 1 ve 6105 nolu parsellerin kıymetine eş değer olmaması ve yapılan takas işleminin kamunun açıkça zararına olmasından dolayı MHP İl Genel Meclisi üyeleri Haydar Çiftci, Derviş Hilal, Hilmi Ergene, Azmi Önal ve Derviş Kuzay tarafından uygun bulunmamış ve karşı yönde oy kullanılmıştır. Şerh beyanına rağmen oy çokluğu ile kabul edilen idari işleme karşı kamu yararına ve kanuna aykırı olması sebebi ile yürütmeyi durdurma talebi ile Kayseri İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştır.

Şehrimizin geleceği parlak, güzide ve nadide bir mülkü yok pahasına belediye tüzel kişiliğine adeta hibe edilmektedir. Bu gayrimenkul haricinde gayrimenkulü bulunmayan İl Özel İdaresi tek mülkünü elden çıkarmayı hangi mantıkla izah edecektir. İl Genel Meclisimizde alınan bu karar memleketimizin menfaatleri ile çelişmektedir. Hizmeti kendisine şiar edindiğini ve fakat önüne taşlar konulduğunu iddia eden bir takım siyasetçiler bilsinler ki, Meclisimizden oy çokluğu ile çıkmış olan bu karar kendi parti üyelerinin bile vicdanlarını sızlatmıştır. Kozaklı’dan Avanos’a tüm ilçe ve köylerimizin mülkiyet hakkı Nevşehir Belediyesi’nce hiçe sayılmakta, milletin vekilleri ise bu duruma göz yummaktadır.
Hukukun üstünlüğüne duyduğumuz inanç ve halkın menfaatine Allah rızası için seçildiğimiz bu vazife gereği haklı hukuk mücadelemiz Av. İsmail Çevik aracılığı ile başlatılmıştır. Nevşehirimizin menfaati yönünde bütün kanun yolları sonuna dek kullanılacaktır.
Adalete susamış yüreklerimizle başta Nevşehir Milletvekillerimiz olmak üzere şehrimizdeki bütün bürokratları, siyasileri, sivil toplum kurumlarını ve Nevşehir sevdalılarını göreve çağırıyoruz. İl Genel Meclisinden alının bu karar Nevşehir’in zararınadır. Yargı süreci tarafımızca takip edilecek olup, gelişmeler siz değerli hemşerilerimize aktarılacaktır. Saygılarımızla
 
 MHP İl Genel Meclisi üyeleri

Haydar Çiftci     Derviş Hilal   Hilmi Ergene   Azmi Önal   Derviş Kuzay