Milliyetci Hareket Partisi Avanos Belediye Başkan Aday Adayı Ali İhsan SEZER  gazetemize açıklamada bulundu.  SEZER açıklamasında;
Sevgili Avanoslu hemşehrilerim 2014 Yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisinden Aday adayı oldum.Tüm Avanos halkını sevgi ve saygılarımla selamlıyor, hayatınızda sağlık, sıhhat, Ailenizle mutlulukların sizlerle olmasını cenabı ALLAH cc niyaz ederim.
                   Benim için Ülkücülük  ideolojisi her şeyin ötesinde hayat tarzı olmuştur. 1973 Yılından bu güne kadarda Ülkücü olarak yaşaya geldim. Bu  hayat tarzı Doğruluğu, dürüstlüğü ,insan sevgisini, bütünleşmeyi, Adil ve Adaletli olmayı, İnsanı İnsan olduğu için sevmeyi, yardım severliği, vicdanlı olmayı, zalim ve ezen yerine mazlumun yanında olmayı emretti, bende hep böyle yaşama gayretinde oldum. Bu vesile ile de tecrübelerimi, bilgi birikimimi, becerilerimi siz Avanoslu hemşehrlerimle paylaşabilmek için Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı oldum.

                     Bazılarına göre Vatanı sevmek (Ulusalcılık, Milliyetçilik, Ülkücülük, Halkcılık ) adı ve ifade şekli ne olursa olsun bu topraklarda 1000 lerce yıl bir ve beraber yaşamış siz Avanoslu hemşehrilerimi Sevgi ve saygıyla kucaklayacağım ve her kesinde kucaklaşmasına vesile olmaya çalışacağım. Göreve geldiğim ilk gün itibarıyla da   fikri ve düşüncesi ne olursa olsun ister yedi göbek Avanoslu olsun ister sonradan ilçemizde yerleşik ikamet eden olsun herkese eşit, adil ve adaletli olacağım kesin ve kesin olmakla beraber ( Rant peşinde koşan, tekelleşme peşinde olan önce dostunu satan peşinden vatan topraklarını ve işletmelerini peşkeş çekenlerle iş yapmamakla birlikte karşısında duracağım  da bir o kadar kesindir.

                      Aday dayı olduğum Milliyetçi Hareket Partisinin Avanos İlçe teşkilatının tüm yöneticileri, üyeleri vede genel merkez  yönetimi  Avanos Belediye Başkan adayı olarak kabul eder onaylarlarsa siz saygı değer Avanos halkı da teveccüh gösterir yetkilendirirseniz İLKELİ, ADİL ve ADALETLİ bir Belediye Başkanı olarak 25 ayrı projeyi  hayata geçirirken Mutlu ve Ferah Avanoslu oluşturma gayretlerim ALLAH cc izniyle devam edecektir.

                         İLKELİ, ADİL ve ADALETLİ bir Belediye Başkan Aday adayı olarak 25 ayrı projemin içeriğini ve uygulama şeklimi önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım için diyorum ki BENİ TAKİP ETMEYE devam edin.

                                         SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR