NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisi seçim döneminde adeta bir sır küpüne döndü. Ne belediye başkan adaylarından, ne de merkez belediye başkan adayının hangi projelerle bu göreve talip olduğundan kimsenin, kamuoyunun haberi yok.

Şu ana kadar 11 İlçe ve belde belediye başkan adayını kamuoyuna duyuran ve bu aşamada genelde parti yöneticilerinin çektiği fotoğraflarla adaylarını tanıtma yoluna giden Milliyetçi Hareket Partisinin Nevşehir basınına olan tavrının nedeni bir türlü anlaşılamıyor. Adaylığını resmen açıklamasına rağmen Nevşehir merkez belediye başkan adayı Mehmet Varol, halk değimi ile röportaj taleplerinden adeta fellik fellik kaçıyor.

Söyleyecek bir sözü olmadığından mı, şu an kamuoyuna sunacak bir projesi bulunmadığından mı bilinmez Mehmet Varol’un il başkanlığı ve milletvekilliği dönemlerinde takınmadığı tavrı bugünlerde sergilemesi Varol Yepyeni Huylar mı edindi? Sorusunu da gündeme getiriyor.

Sessiz, sedasız bir seçim çalışması içerisine girdiği gözlenen Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Varol’un tavırlarını MHP İl Başkanı Göksel Taşçı’dan da görmek mümkün.

MHP’nin özellikle Nevşehir’de yarışacağı ve geçtiğimiz seçimlerde 8 bin oy farkla önünde bulunan Ak Partinin Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver, zaman zaman kamuoyuna trilyonluk yatırım müjdeleri verip, tekrar seçilmesi durumunda ilimize kazandırmayı planladığı projeleri sıralarken Milliyetçi Hareket Partisinin basından uzak kahvehane toplantıları yapıp seçim çalışmasında bulunması da dikkatlerden kaçmıyor.

Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisinin Merkez belediye başkan adayı Mehmet Varol’a yöneltilecek sorular arasında;

-                    Seçime kısa bir süre kala neden halen bir tek projeniz bile açıklanabilmiş değil. İlimize kazandırmayı düşündüğünüz ne gibi projeleriniz var, ya da bunları ne zaman ve nasıl kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyorsunuz?.

-                    Son yerel seçimde ortaya çıkan ve yeni seçmen sayıları ile de daha ayrı bir boyut kazanacak olan farkı nasıl kapatmayı planlıyorsunuz?. Seçimde hedefiniz mevcut oy potansiyelinizi koruyup Ak Partiden oy kaydırabilmek mi, yoksa ne olacak?.

-                    Kamuoyunda aday bulunamadığı için sizi zorla aday yaptıkları iddialarına ne diyeceksiniz?. Bu işe gönülsüz olduğunuz için mi aday belirleme süreci uzadı?.

-                    Rakibiniz belirlenmişken, sokağa çıkıp Vatandaşın içine karışmak için ne bekliyorsunuz?.

-                    7 MHP’li belediye meclis üyeniz ile görüşüp geride kalan 5 yıl içerisinde belediye meclisine getirilen ve üyelerinizin tasvip etmedikleri hususları tek tek incelediğiniz, bu konularla Ünver’e yüklenmek istediğiniz doğru mu?. Bu konuları bütün şeffaflığı ile kamuoyu ile paylaşabilecek misiniz?.

-                    Birilerinin aylar öncesinden açıkladığı Başkan Ünver’e ilişkin bazı dosyaların el altından sizlere ulaştırıldığı doğru mu, bu dosyalar üzerinden mi siyaset yürüterek Ak Partinin oylarını alabilme hesapları yapıyorsunuz?.